Leestijd: 2 minuten

Activision kondigt na een aantal maanden van geruchten eindelijk de volgende Call of Duty aan voor de herfst van 2021, zo meldt PC Gamer. De game zal door ontwikkelaar Sledgehammer Games gemaakt worden, wat ons een indicatie kan geven van de setting van de game. De studio hielp namelijk bij de ontwikkeling van meerdere CoD’s, maar maakte zelf twee games in de franchise: Advanced Warfare (2014) en WWII (2017). Laat de Tweede Wereldoorlog nu net het middelpunt van alle recente lekken rondom Call of Duty zijn.

Call of Duty komt in 2021 van Sledgehammer Games

De uitgever laat weten dat ze erg enthousiast zijn over de release van de volgende Call of Duty. Dat doen ze met het volgende, niet zoveel zeggen de statement: “We zijn heel enthousiast over de release van de volgende premium Call of Duty-release dit jaar. Ontwikkeling van de game is in handen van Sledgehammer Games. De game ziet er erg goed uit en loopt mooi op schema voor een release ergens in de herfst van 2021.”

Sledgehammer Gamer post na de bekendmaking van Activision de onderstaande Tweet, waarbij ze als het ware ‘ontwaken’.

De topman die het statement gaf, verwijst ook naar mogelijke integratie van de aankomende game in Warzone. Hoewel nog niet helemaal bekend is wat dat betekent, lijkt het waarschijnlijk op de samenwerking tussen Black Ops Cold War en de gratis battle royale. Wapens en Operators (en zelfs de map) vinden hun weg naar Warzone.

Over de setting van de volgende CoD is nog niets bekend. Lekken hebben het veelal over een game genaamd Call of Duty: Vanguard, die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog af zal spelen. Dat in combinatie met het feit dat WWII-ontwikkelaar Sledgehammer op het project zit, lijken dat te bevestigen.

Foto Call of Duty: WWII via Sledgehammer Gamers / Activision

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *