Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone is overladen met cheaters, dat weet iedereen, maar Activision lijkt eindelijk stappen te zetten om de anti-cheat van de game te verbeteren. Met de aankondiging van CoD: Vanguard werd ook onthuld dat er een nieuwe versie van anti-cheat met de nieuwe map zou uitkomen. Op basis van een video van bekende cheater Rush360 kunnen we daarentegen concluderen dat hardware-bans begonnen zijn.

Warzone krijgt nieuwe anti-cheat

In een stiekem toch wel hilarische video van Rush360 laat hij op TikTok zien dat al zijn Activision-accounts verbannen zijn middels een hardware-ban. Warzone heeft momenteel nauwelijks een anti-cheat, alleen een reportsysteem waarbij spelers cheaters moeten rapporteren. Dat was al goed voor honderden duizenden verbannen valsspelers, maar zoals we toen al schreven, is het een druppel op een gloeiende plaat. Een verbannen speler kan immers direct een nieuw account aanmaken en doorgaan met de ongein.

Toch lijkt Activision stiekem al begonnen te zijn met het verbannen van daadwerkelijke hardware. Als een cheater betrapt wordt, kan Warzone middels de nieuwe anti-cheat detecteren op welke computer de cheats gebruikt worden. Vervolgens kijkt Activision welke accounts aan die computer gekoppeld zijn en verbant ze allemaal. Zoals Rush360 zegt, ook accounts waarmee hij geen Warzone heeft gespeeld zijn verbannen van het spelen van de battle royale.

De straf is hard, maar broodnodig, aangezien Warzone overrompeld wordt door valsspelers. Door hardware te verbannen, voorkom je dat dezelfde speler met een nieuw account gewoon doorgaat met de wanpraktijken. Het is een van de enige manieren om terugkerende cheaters tegen te gaan. Omdat Activision nog niets publiekelijk heeft aangekondigd, is het daarentegen niet aannemelijk dat de software wijds is uitgerold. Rush360 publiceerde zelf videos van zijn wanpraktijken, dus dit was waarschijnlijk een doelgerichte sanctie. Vermoedelijk komt een bredere anti-cheat in november naar Warzone, wanneer Vanguard uitkomt en de nieuwe map Verdansk vervangt.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *