Leestijd: 2 minuten

Het battle royale-subgenre is op dit moment uitzonderlijk heet. Gedropt worden op een eiland, moeten zoeken naar wapens en uitrusting en als laatste overblijven heeft iets tofs. Maar een van de nadelen is toch wel de willekeur van een gemiddeld potje. De ene keer ben je een volledige badass, de volgende keer moet je het doen met een pistool. Het Apex Legends Battle Armor Event omzeilt dit probleem tijdelijk en geeft je simpelweg pure actie.

Apex Legends Battle Armor Event

Het gloednieuwe Apex Legends Battle Armor Event draait helemaal om actie, zo beschrijft Respawn Entertainment in een blogpost. Spelers spawnen niet ‘naakt’, maar met een set armor en een P2020 pistool. Dit lijkt erg geïnspireerd te zijn door Call of Duty: Warzone; daar begin je precies zo.

Hoe dan ook, gedurende de komende twee weken begint iedereen op World’s Edge met armor. De eerste paar dagen is dat witte armor (Level 1), daarna blauwe armor (Level 2) en later paarse armor (Level 3). Aan het einde van het event begint iedereen tot slot met het nieuwe Evo Armor. Dit begint op Level 1, maar hoe meer kills je maakt, hoe beter je armor wordt. Oh, en tijdens dit event spawnt er ook geen ander armor meer; iedereen heeft dus altijd hetzelfde level schild.

Releasedatum en rotatie

Het evenement bouwt dus op naarmate de tijd vordert. Vanaf vandaag begint het Battle Armor Event en het zal doorlopen tot dinsdag 12 mei. Dan gaat ook direct Seizoen 5 van start, dus veel Apex-lekkers de komende weken! En mocht je geen zin hebben in pure actie, dan is er natuurlijk ook nog de reeds toegevoegde Duo Mode.

Check het volledige schema (in Nederlandse tijd) met de bijbehorende spelregels hieronder:

  • Dinsdag 28 april om 19:00 uur  – zaterdag 2 mei om 19:00 uur: Level 1 (White) armor only
  • Zaterdag 2 mei om 19:01 – woensdag 6 mei om 19:00 uur: Level 2 (Blue) armor
  • Woensdag 6 mei om 19:01 uur – zaterdag 9 mei om 19:00 uur: Level 3 (Purple) armor
  • zaterdag 9 mei om 19:01 uur – dinsdag, 12 mei om 19:00 uur (als Seizoen 5 van start gaat): Evo Armor only

Foto @RespawnEntertainment via Electronic Arts

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *