Leestijd: 3 minuten

De release van Respawn Entertainment’s Apex Legends was een flinke verassing voor fans van het battle royale-genre. De game deed een hoop wat nog niet in het genre werd gedaan, waaronder het gebruik van karakters met individuele vaardigheden. Een ander aspect was het hanteren van Trio squads. Apex rekt daarentegen eindelijk de hoeveelheid spelers per squad op. De game krijgt nu vast een Duo Mode.

Vaste nieuwe Duo Mode

Dat kondigt Respawn aan in een blogpost. Het getal 3 is een beetje een vreemde eend in de bijt in battle royale-games. Fortnite heeft bijvoorbeeld een Solo, Duo en 4-spelers modus, terwijl PUBG alles van 1 tot en met 4 spelers ondersteunt.

Tot dusver had Apex Legends daarentegen slechts één modus: trio’s. Dit vaste format was het enige dat spelers konden spelen. Sterker nog, de gehele game werd om het 3-speler-concept opgebouwd. Doordat Apex unieke personages bevat, werken veel abilities in een soort driehoeksverhouding. Toch vragen spelers al ruim een jaar om een solo-modus en Duo’s. Die tweede vraag wordt nu gehonoreerd door Respawn.

Eerder al Limited Time Mode

Vorig jaar experimenteerde de Amerikaanse ontwikkelaar al met verschillende ‘nieuwe’ modi. Zo introduceerde men vorig jaar een Duo-modus, die kort speelbaar was. Daarnaast konden spelers vorig jaar korte tijd in solo-modus spelen. Het is redelijk normaal voor BR-games om tijdelijke modi te introduceren.

Maar met de constante vraag van fans om toch echt vast nieuwe modi toe te voegen aan de game, maakt Apex hoe dan ook een goede beslissing. Zo voorkom je immers dat spelers in een normale 3-man squad hun eigen plan trekken en teamgenoten in de steek laten. Nu we het daar toch over hebben, zou Respawn eigenlijk ook een Solo-modus moeten introduceren. Dit speciaal voor de enthousiastelingen die ondanks het trio voor eigen eer gaan. Vaak komen ze vervolgens alleen maar teams van 3 tegenen sterven ze. Dit met als gevolg dat jij en je maat met een extreem verlaagde winkans overblijven. Een solo-modus lijkt dan een uitkomst voor iedereen.

Andere veranderingen in deze update

De update die vanaf 7 april gelanceerd wordt, neemt ook een nieuw evenement met zich mee. Een gedeelte van de nieuwe map is namelijk overgenomen door zogenoemde Prowlers. De vliegende monsters zijn tijdelijk een nieuwe vijand voor spelers. Mocht je tegen de wezens knokken, dan kun je daar extreem goede loot oppikken.

Tot slot een zeer grote verandering voor de nostalgische speler. De oude map, Kings Canyon, zit nu officieel in de rotatie. Dat wil zeggen dat je zowel op Kings Canyon, als op Worlds Edge kunt spelen. En jazeker, zowel met Duo’s als met Trio’s!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *