Leestijd: 2 minuten

Ontwikkelaar Respawn Entertainment kondigt tijdens een panel eindelijk officieel Titanfall-content voor Apex Legends aan, zo schrijft Eurogamer. Het is nog niet precies bekend wat er dan precies naar Apex komt; er gaan geruchten over Titanlfall-karakters en zelfs de gigantische mechs. Vanaf seizoen 9, dat op 4 mei van start gaat, moet de Titanfall-content naar Apex Legends komen.

Titanfall in Apex Legends

Er gaan al langer geruchten rond dat Titanfall – de eerste franchise van Respawn – naar Apex komt. De twee games spelen zich immers in hetzelfde universum af. Tot dusver bleven de franchises grotendeels gescheiden. Tijdens het panel belooft Respawn daarentegen dat ze “Titanfall in [Apex Legends] gaan integreren.”

Vanaf het volgende seizoen – Seizoen 9 – ga je op diverse manieren een hoop Titanfall terug zien in [Apex Legends]. (…) Ik heb het al vaker gezegd, als je een fan van Titanfall bent, blijf dan hangen voor Seizoen 9 want dan gaan er een hoop coole dingen gebeuren.

Apex Legends game director, Chad Grenier

Wat die manieren zijn, blijft nog even onduidelijk. Lekken suggereerden daarentegen al karakters uit de Titanfall-franchise, die als speelbare Legends in Apex geïntroduceerd zouden worden. Respawn doet ook een hoop met de lore van Apex; het zou dus kunnen dat we op Titanfall gebaseerde comics, challenges en aanpassingen aan de map zullen zien. Wellicht dat er zelfs een volledig nieuwe map in de geest van die shooter naar Apex komt.

Titanfall (2014) en Titanfall 2 (2016) waren de eerste twee games van Respawn Entertainment. De shooters kregen lovende recensies en combineerden mech-gevechten met sci-fi-shooter-elementen en een zeer dynamisch freerun-systeem. Afgezien van de mechs (Titans genaamd) is duidelijk te zien dat Apex Legends geïnspireerd is door Respawn’s eerdere games. Sterker nog, enkele wapens uit Apex komen direct uit Titanfall.

Op 3 mei aanstaande loopt Apex Legends seizoen 8 af en naar verwachting lanceert het veelbelovende seizoen 9 op 4 mei. Ieder seizoen introduceert een nieuwe Legend, wat dan waarschijnlijk een Titanfall-personage zal worden. Voordat het zover is, verwachten we nog gedetailleerdere aankondigingen over de exacte content die we mogen verwachten. Stand by for Titanfall!

Foto via Respawn Entertainment

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *