Leestijd: 3 minuten

Begin deze maand onthulde Respawn Entertainment de nieuwe Legend die naar Apex Legends komt. Loba, zo liet de eerste trailer zien, is een expert in het stelen van dingen. Maar hoe dat zich precies vertaalde naar de battle royale was nog niet helemaal duidelijk. In een nieuwe toont de ontwikkelaar precies wat ze allemaal kan. En we hebben zo’n gevoel dat Loba een fan-favoriet gaat worden.

Loba doet alles voor de loot

Als dief heb je natuurlijk maar één missie: de duurste spullen zien te krijgen. Loba’s abilities zijn helemaal afgestemd op loot. Zo is loot voor haar zichtbaar door muren en ‘steelt’ haar Ultimate alle juicy spullen uit de omgeving voor Loba en haar team. Ze is met haar speciale armband tevens uitzonderlijk mobiele. Middels het gooien van de ‘Burglar’s Best Friend’ teleporteert ze naar de plek waar de armband zich bevindt. Check hier alle abilities op een rijtje:

Tactical Ability — Buglar’s Best Friend

Teleporteer naar moeilijk te bereiken plekken of ontsnap snel moeilijkheden door je Jump Drive armband te gooien.

Passive Ability — Eye for Quality

Epic en Legendary loot in de buurt kun je door muren zien. Het bereik is net zo groot als bij de onderstaande Black Market Boutique.

Ulimate Ability — Black Market Boutique

Plaats een draagbaar apparaat dat het mogelijk maakt om nabijgelegen loot naar je inventory te teleporteren. Elke teammaat (of vijandige Legend) mag maximaal twee items via de Boutique uitzoeken.

Loba wordt Apex Legends pro

Nu is een nieuwe Legend altijd een feest voor spelers van de populaire battle royale. Maar Loba lijkt een extra grote impact op de game te gaan krijgen. Toegegeven, dat dachten we ook toen haar aartsrivaal Revenant met zijn onsterfelijkheids-Ulti werd toegevoegd. Maar Loba is een ijzersterk karakter om een andere reden: ze kan teleporteren.

Ook hier geldt weer, ja, Wraith kan dat technisch gezien ook. Ze is daarentegen tijdelijk bijna onzichtbaar en is gebonden aan de bewegingen die ze normaal ook kan maken. Loba kan bijna onmiddellijk overal komen. Wat deze ability ervan weerhoudt om ontzettend OP te worden, is de vertraging na het teleporteren. In de trailer is de te zien dat Loba eerst haar armband weer om moet doen. Kortom, de vijand heeft eventueel een korte tijd om te reageren voordat Loba begint met knallen.

Release datum en prijs

Apex Legends seizoen 5 lanceert vandaag, op 12 mei, als het Evo Armor event is afgelopen. Dan is Loba ook beschikbaar voor de gebruikelijke prijs van 12.000 Legend Tokens of 750 Apex Coins. Die laatste valuta kun je ook met echt geld kopen; een legend kost omgerekend zo’n €7,50.

Foto @Respawn Entertainment/Electronic Arts

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *