Leestijd: 2 minuten

Apex Legends zit momenteel midden in het The Old Ways evenement. Met het evenement werd onder andere een langverwachte modus aan de game toegevoegd. Ook zijn er nieuwe cosmetische items geïntroduceerd en is map rotatie toegevoegd. Maar het wisselen tussen de drie huidige maps, Kings Canyon, Kings Canyon Nighttime en World’s Edge, verliep niet helemaal lekker. Respawn Entertainment heeft nu naar de fans geluisterd en de map rotation omgegooid.

Map rotation timer

De timer voor de map rotation is helemaal omgegooid. Allereerst is Nighttime Kings Canyon uit de rotatie gehaald. De overhaul van de eerste Apex Legends Map werd tijdens het Halloween-evenement van afgelopen oktober geïntroduceerd. Momenteel is die map dus niet meer te spelen.

Ook is de tijd dat Kings Canyon in rotatie is flink ingekort. In eerste instantie werden maps een bepaalde tijd lang gespeeld, waarna werd overgestapt op de volgende map. Het leek erop dat Kings Canyon een uur per keer ‘online’ was, waarna alle games op de volgende map plaatsvonden. Die tijd is nu aanzienlijk ingekort, maar het is nog niet bekend hoe lang precies.

The Old Ways

In plaats van het spenderen van veel te veel tijd op Kings Canyon, stuurt Apex Legends alle squads nu veel vaker en sneller naar World’s Edge. Niet heel gek, gezien het feit dat die map is aangepast voor het The Old Ways evenement. De huidige Battle Pass vereist spelers veelal om op die map te spelen en zelfs specifieke locaties op World’s Edge te bezoeken. Het was dus een beetje vreemd dat men nauwelijks op die map kon spelen.

Overigens is er in de Ranked modus niets veranderd. Je kunt dus in de competitieve versie van Apex Legends zelf kiezen welke map je speelt. The Old Ways is nog live tot en met 21 april. Je hebt dus nog een halve week de tijd om de huidige Battle Pass te grinden en alle exclusieve cosmetics te unlocken.

Foto @RespawnEntertainment

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *