Leestijd: 2 minuten

Respawn Entertainment gaf met Apex Legends een volledig nieuwe spin aan het battle royale-genre. Het shooter-subgenre kreeg gespecialiseerde karakters, Legends genaamd, met eigen abilities en voor- en nadelen. Dat aspect wordt met de komst van het nieuwe seizoen verder uitgediept. De game krijgt namelijk wederom een gloednieuwe Legend: Loba.

Apex Legends Loba

In de onderstaande trailer onthult Apex Legends de nieuwe speelbare held Loba. Ze is een dief in hart en nieren. Nadat ze als kind een ouder verloor ontwikkelde ze zich tot gerenommeerde dief en zakkenroller. De trailer eindigt met het onthullen van haar aartsrivaal – waarschijnlijk degene die haar ouder vermoorde: Revenant. De duistere Legend werd in het huidige seizoen toegevoegd aan de game.

We weten nog niets over de vaardigheden van Loba; daar zullen we nog even op moeten wachten. Op basis van haar eigenschappen zou je daarentegen wel kunnen denken dat ze items kan ‘stelen’. Het is nog gissen hoe dat dan in z’n werk gaat. Misschien kan ze vijanden van dichtbij beroven van ammo, shield cells of zelfs wapens?! Tevens is het aannemelijk dat ze beter kan sluipen en bijvoorbeeld geen geluid maakt tijdens het klimmen; dat kan een goede dief immers ook.

Seizoen 5

Tot de start van seizoen 5 mogen we nog genieten van het vermakelijke Battle Armor event. De tijdelijke modus propageert directe actie. Op 12 mei zal vervolgens seizoen 5 van start gaan met de introductie van Loba. Ook komt er uiteraard weer een nieuwe Battle Pass met alle bijbehorende lekkernijen.

Zo biedt iedere Battle Pass 100 nieuwe items die spelers kunnen vrijspelen. Ook zou Respawn een nieuw challenge-systeem aan het ontwikkelen zijn. Wat dat precies betekent, weten we nog niet. Op het moment kunnen spelers in-game opdrachten uitvoeren voor bonussen op de Battle Pass-progressie. Zo krijg je bijvoorbeeld XP voor het spelen van een specifieke Legend, het gebruiken van een specifieke gun of het landen in een specifiek gebied.

Apex Legends komt op dinsdag 12 mei (19:00 uur) met seizoen 5 én de bijbehorende nieuwe Legend Loba.

Foto @RespawnEntertainment

Lees ook: Apex Legends krijgt eindelijk officieel Duo Mode

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *