Leestijd: 4 minuten

Apex Legends Seizoen 5 is van start gegaan! Het is een knaller, zo blijkt uit de patch notes. Onder andere een nieuwe Legend, een rework van Kings Canyon, een aanpassing van Mirage, een PvE modus zijn van de partij. Dit is er allemaal nieuw in seizoen 5 van de populaire battle royale.

Nieuwe Legend: Loba

Vanaf nu is de nieuwe Legend Loba van de partij. Zoals we gisteren al schreven, is Loba een dief met een bijzondere set vaardigheden. In dit seizoen gaan we zien wat voor impact haar Black Market Boutique bijvoorbeeld gaat hebben. Gratis loot voor iedereen kan immers behoorlijk heftig uitpakken voor de meta! Ook haar teleportatie-armband zou nog eens heel sterk kunnen zijn. We gaan het zien!

Apex Legends Seizoen 5 event

Verhaal gaat een veel grotere rol in dit seizoen spelen, zo maakt Respawn Entertainment bekend in een blogpost. De The Broken Ghost verhaallijn zal door het seizoen lopen en geeft de speler opdrachten om mysterieuze artifacts te verzamelen. Dagelijks kun je Treasure Packs verzamelen; dit is ‘gewone’ loot die je in een potje kunt vinden, maar de Treasure Pack zit niet in je inventory. Die heb je vanaf dat moment gewoon. Iedere dag kun je één schat verdienen.

Daarnaast is er een wekelijkse modus die je moet ‘verdienen’. Als je vijf Treasure Packs hebt verzameld kun je een Hunt starten. Deze PvE modus laat je vechten tegen monsters, alleen of met een squad. Je kunt deze modus wel altijd joinen, maar je krijgt de specifieke rewards alleen als je de modus zelf weet te starten.

Legends omgegooid

Mirage is ontzettend sterk gemaakt

Tot voor kort was Mirage een redelijk zwak personage vergeleken met andere Legends. Ik speel voornamelijk Mirage om mensen voor de gek te houden met zijn ‘Bamboozle’. Maar naarmate spelers beter worden, beginnen ze de hologrammen van de foppende Legend te herkennen. Dat gaat veranderen.

Mirage kan nu controle nemen over een decoy, waarmee de hologram exact dezelfde bewegingen als hij kan maken. Ook blijven de decoys nu veel langer staan; 60 seconden om precies te zijn. Kortom, Mirage-mains zoals ik krijgen nu veel meer mogelijkheden om vijanden te verwarren.

Alsof dat nog niet genoeg was, is Mirage’s cloak tot slot ook nog veel sterker geworden. Voorheen was hij alleen even onzichtbaar als hij neergeschoten werd. Nu kun je hem ook niet meer zien als hij een Respawn Beacon gebruikt én als hij teammaten revived. De teammaat is in dat laatste geval ook onzichtbaar!

Caustic en Octane buff

Caustic en Octane zijn tevens wat sterker gemaakt in deze Seizoen 5 update. Het gas van Caustic hindert nu niet meer zijn teammaten. Dit lijkt me een goede keuze, gezien Caustic voorheen vooral zichzelf een gunst deed door een kamer met gas te vullen. Zijn teammaten werden namelijk ook vertraagd door het gas. Dat is nu niet meer; alleen vijanden ondervinden de verstikkende effecten van Caustic’s gas.

Octane is daarnaast een beetje gebufft. Hij kan nu vaker zijn Ultimate gebruiken. Dit heeft Respawn gedaan om Octane meer een team-functie te geven. Tot nu toe was hij vooral met zichzelf bezig door zijn snelle benen. De ontwikkelaar laat weten nog meer team-gerelateerde features te hebben voor Octane, maar die hebben deze update nog niet gehaald.

Foto @Respawn Entertainment/Electronic Arts

Pathfinder en Gibraltar nerf

Tegelijkertijd zijn Parthfinder en Gibraltar generft. De grappling hook van Pathfinder is er het hardst op achteruit gegaan. De cooldown van zijn ability is van 15 naar 35 seconden gegaan.
Hij kan in een gemiddeld gevecht dus niet constant een nieuwe positie innemen. Gibraltars Dome Shield heeft nu een duratie van 12 seconden, tegenover 18 seconden voorheen.

Wapenbalans omgegooid

Uiteraard is er ook wat aan de wapenbalans gedaan in Apex Legends Seizoen 5. Om te beginnen zijn de Longbow DMR, Hemlok, Spitfire, EVA-8 en RE-45 nu al gouden wapens te vinden. Ook is de Mastiff voortaan in de normale wapenrotatie te vinden, terwijl de Peacekeeper shotgun een drop-wapen is geworden. Die eerste is uiteraard zwakker gemaakt en die laatste sterker, om hun exclusiviteit overeen te laten komen met de kracht.

Kings Canyon aangepast

Tot slot is de oude map, Kings Canyon, een beetje omgegooid. Skull Town en Thunderdome zijn niet meer. Die plekken hebben nu plaats gemaakt voor nieuwe omgevingen. De eerste twee weken is alleen Kings Canyon beschikbaar, waarna het nieuwere World’s Edge na die twee weken in de map rotatie verschijnt. Verder zijn er speciale Charge Towers verschenen waar spelers onmiddellijk een volle Ulti charge kunnen krijgen. De Wetlands en Reclaimed Forest zijn tevens uitgebreid.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *