Apex Legends

Wat is Apex Legends?

Apex Legends is de volgende evolutie van het battle royale-subgenre. In deze shooter land je (afhankelijk van de gamemodus) met twee squad-maten op een eiland met nog 19 andere squads. Je hebt één simpele missie: als laatste staande blijven.

Zoals bij iedere battle royale drop je op een eiland zonder enige uitrusting. De game-wereld ligt vol met ‘loot’ en terwijl je overleeft, bouw je je uitrusting uit. Je moet je wapens (plus eventuele attachments), munitie en schild managen terwijl het leefbare gebied op het eiland steeds kleiner wordt. Tegelijkertijd introduceerde Apex unieke personages in het BR-genre. Ieder van de ondertussen 12 Legends heeft eigen vaardigheden en bijbehorende speelstijl.

Studio en levenscyclus

Apex Legends kwam in februari van 2019 onverwachts uit en werd geprezen voor de unieke aanpak van het battle royale genre. TheGameAwards gaf Apex bijvoorbeeld de prestigieuze prijs ‘Best Multiplayer Game of 2019’. De game is gemaakt door het Amerikaanse Respawn Entertainment, dat eerder de Titanfall-franchise verzorgde. Apex Legends wordt uitgegeven door Electronic Arts.

Een maand na de release werd het seizoenen-systeem geïntroduceerd. Ieder Season heeft een uniek thema, speciale rewards zoals skins, quips, banners én natuurlijk een nieuwe Legend. In het meest recente seizoen, Apex Legends seizoen 5, werd de nieuwe Legend Loba geïntroduceerd.

Apex Legends Gameplay

Uiteraard is het veel leuker om Apex Legends te ervaren dan om erover te praten. In deze gameplay trailer krijg je alvast een voorproefje.

Populariteit

De release van Apex Legends was een gigantisch succes, mede door een bijzondere marketingstrategie van EA. Het spel werd niet aangekondigd en er werd direct voor de release nauwelijks een hype opgebouwd. Wel betaalde EA naar verluidt honderdduizenden dollars aan streamers om de game in februari te promoten. Ninja kreeg er volgens anonieme bronnen zelfs een miljoen dollar voor.

Een half jaar na de release van Apex Legends speelden ongeveer 70 miljoen spelers de game, verdeeld over alle platforms. Dat zal ondertussen een stuk minder zijn, maar de game is in elk geval nog steeds ontzettend populair. In mei 2020 kijken gemiddeld richting de 40.000 fans streams van de game op Twitch, terwijl er volgens GamStat ruim 2,5 miljoen actieve spelers de PlayStation 4-versie van de game spelen.

eSports

In de wereld van eSports heeft Apex Legends een toegewijde groep fans en spelers, al is de game in betaalde sferen relatief klein. Toch halen teams als TeamSoloMid, Sentinels en Rogue gezamenlijk ruim $700.000 binnen sinds de release van Apex. Onder andere Philip “ImperialHal” Dosen, Mac “Albralelie” Beckwith en Jordan “Reps” Wolfe domineren Apex Legends eSports voor TeamSoloMid. De best verdienende Nederlandse Apex Legends eSporter is Vincent “Mista” Timans.

Apex Legends: Platform & prijs

Apex Legends is free-to-play voor PC (Origin), PlayStation 4 en Xbox One.

Gratis Legend Tokens

Apex is in principe gratis te spelen voor iedereen; standaard zijn er 6 Legends beschikbaar. Skins, banners, trackers en alle andere cosmetische items zijn in-game te verdienen door Apex Packs (loot boxes) te verdienen. Dit doe je door te levelen. Wel krijg je hier willekeurige beloningen voor, dus eventueel ook voor personages die je niet vrijgespeeld hebt.

In-game kun je gratis Legend Tokens verdienen om bijvoorbeeld nieuwe personages te ontgrendelen. Ook krijg je uit Apex Packs zo nu en dan Crafting Materials, waarmee je zelf skins kunt ‘maken’.

Betaalde Apex Coins

Tot slot kun je met echt geld Apex Coins kopen. Dit doe je via de in-game winkel (Store); in dit scherm kun je de tab Apex Coins aanklikken, waarna je naar je respectievelijke virtuele winkel wordt gestuurd. Je kunt daar Coins (per 1.000) kopen. Hoe meer Coins je daarentegen koopt, hoe goedkoper het wordt.

Battle Pass

Per seizoen kun je een Battle Pass kopen voor Apex Coins. Door de Battle Pass te kopen, krijg je de mogelijkheid om door de 100 levels van de pass the spelen om unieke cosmetics, Apex Packs en andere bonussen vrij te spelen. Speel je de BP helemaal uit, dan verdien je de geïnvesteerde Apex Coins zelfs volledig terug (en krijg je zelfs een winst in Apex Coins). Er is ook een gratis Battle Pass die je kunt levelen. Ook hiervoor krijg je (een beperkte hoeveelheid) in-game beloningen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *