Leestijd: 2 minuten

Ubisoft kondigt gisteren de nieuwe Assassin’s Creed: Valhalla aan. De volgende game in de populaire actiefranchise zal zich afspelen tijdens het viking-tijdperk, vermoedelijk ergens tussen de achtste en elfde eeuw. De game werd gisteren op een wel heel bijzondere manier aangekondigd.

Artistieke livestream

Ubisoft had een heel bijzondere manier bedacht om Valhalla aan te kondigen. De setting van Assassin’s Creed-games is altijd een groot onderdeel van de aantrekkingskracht van de games. Het was voor fans dus spannend in welk era ze dit keer dus zouden moorden, sluipen en free-runnen.

Normaal volstaat een simpele trailer of een kurkdroge presentatie dan. Maar gisteren moesten fans uren hun enthousiasme inhouden. Tijdens een ruim 8 uur durende livestream tekende digitale kunstenaar BossLogic de artwork voor Assassin’s Creed: Valhalla. Vanaf nul, mogen we benadrukken. Beetje bij beetje werd het thema duidelijker. We zagen een kasteel gemaakt worden, een gevecht met speren plaatsvinden en een stel langschepen door een ijzige rivier varen.

Langzaam maar zeker werd duidelijk dat Noormannen centraal zouden staan in de volgende AC-game. Noormannen én -vrouwen. Zoals in voorganger AC: Odyssey lijkt ook Valhalla een mannelijke en/of vrouwelijke hoofdpersoon te krijgen.

Assassin’s Creed: Valhalla trailer

Vanmiddag (30-04-2020) om 16:45 zal de trailer première voor Assassin’s Creed: Valhalla plaatsvinden. Dan zullen we voor het eerst een idee krijgen van het verhaal en de exacte setting. De Noormannen staan centraal, maar wie ze gaan bevechten is nog niet helemaal duidelijk uit de artwork op te maken. Hoe dan ook, hieronder check je de trailer wanneer deze beschikbaar komt.

Screenshot @Ubisoft

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *