Leestijd: 2 minuten

Tijdens het afgelopen EA Play Live kondigde DICE uit het niets een gloednieuwe modus voor Battlefield 2042 aan genaamd Portal. Deze sandbox-modus geeft spelers (en zelfs mensen die de game niet hebben) toegang tot alle assets uit vier volledige Battlefield-games. Iedereen met een internetverbinding en een EA-account kan een volledige custom game maken. Je moet Battlefield 2042 wel bezitten om de modus ook daadwerkelijk te kunnen spelen.

Wat is Battlefield 2042 Portal?

In Battlefield 2042 Portal krijgen gamers toegang tot alle wapens, voertuigen, maps en personages uit Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2 en Battlefield 3. Modders kunnen vervolgens via de PC-app met die ingrediënten gloednieuwe modi maken. In de trailer laat DICE bijvoorbeeld een melee-modus zien van Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog tegen Amerikaanse soldaten van tegenwoordig. Het is nog niet duidelijk of modders ook eigen regels, maps en game modes kunnen maken, of dat het bij assets blijft.

Opvallend genoeg telt een custom Portal-game in Battlefield 2042 mee bij je reguliere XP. Je kunt dus ‘gewone’ Battlefield-potjes spelen om nieuwe wapens en gadgets vrij te spelen. Maar je kunt ook andere gekke gamemodus van derden spelen om XP te verdienen. Het is niet bekend hoe DICE dit wil balanceren, aangezien spelers dus gekke, ongebalanceerde modi kunnen maken om oneerlijk snel XP te verdienen.

Battlefield 2042 komt op 22 oktober uit voor PC, Xbox Series X, PlayStation 5 en last-gen consoles. De modus met 128 spelers is niet voor die laatste categorie beschikbaar. De Portal-modus is voor iedereen beschikbaar, maar je moet Battlefield 2042 in je bezit hebben om de gemaakte modi daadwerkelijk te spelen.

Foto via Electronic Arts

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *