Beste streaming microfoons

Je bent al een tijdje bezig met een game stream op Twitch, maar je streams hebben elke keer weinig kijkers. Hierdoor groeit je kanaal niet zoals je gehoopt had en demotiveert het je elke keer meer om een stream te starten. Door kleine toevoegingen kan je ervoor zorgen dat je kanaal meer kijkers krijgt en in zijn geheel groeit.

De eerste stap naar een leuke stream is het toevoegen van een streaming microfoon. Dit geeft je de mogelijkheid de interactie met kijkers op te zoeken. Iedereen vindt het natuurlijk leuker om naar een stream te kijken waar ook geluid bij zit en al helemaal als dan jouw naam genoemd wordt. Door een microfoon maak je je stream ook een stuk persoonlijker en krijg je een band met je kijkers.

Nu je weet dat je een microfoon nodig hebt voor een succesvol stream kanaal account wil je natuurlijk weten welke microfoons het best zijn. In dit artikel lichten wij de beste streaming microfoons uit voor jouw live gamestream.

Microfoon aanbiedingen

Hieronder hebben wij 5 microfoons uitgelicht voor jou, zo kun jij gemakkelijk je de microfoon bestellen en weet je precies wat je kan en mag verwachten van je aanwinst!

Kingston HyperX Quadcast

De beste prijs-kwaliteit verhouding

Deze USB-microfoon is een van de beste in zijn prijscategorie, de microfoon is vooral gericht op gamers heeft een ingebouwde shock mount. Dat betekent dat als je er per ongeluk tegenaan stoot de vibraties verminderd worden. Met een handige knop, bovenop de microfoon, kan je de microfoon zelfs dempen.

De microfoon beschikt over 4 polaire patronen voor het opvangen van alle geluiden: Cardioïde, omnidirectioneel, bidirectioneel en stereo. Deze patronen zorgen ervoor dat je altijd duidelijk te verstaan bent of je nu met online praat met je vrienden of een stream opneemt. De HyperX Quadcast is geschikt voor alle soorten gamesessies.

Het mooie design beschikt ook over een led-indicatielampje waar je de status van de Quadcast kan zien. Door de USB- en hoofdtelefoon aansluiting koppel je de Quadcast gemakkelijk aan je laptop en koptelefoon voor opnames.


Blue Yeti X

De ideale microfoon voor gamers

Dit is een van de grootste merken op de markt en verdient daarom zeker een plekje in deze top 5. De blue Yeti X is een combinatie van de Nano en de originele Blue Yeti. Het is een stevige microfoon en zal je geluidskwaliteit naar een hoger level tillen. De Blue Yeti wordt veel gebruikt door grote streamers.

De grootste en meest handige verandering is het gebruik van de nieuwe Voice software via G hub. Hier kan je een preset filter lijst en/of je eigen filter maken om toe te passen op je microfoon.

De Blue Yeti X is ideaal voor streamers, gamers en podcasts. Hij vangt veel geluid op en is daardoor zelfs geschikt voor het opnemen van ASMR opnames. Door de USB aansluiting verbind je hem rechtstreeks met je laptop en heb je geen externe geluidskaart nodig.

De Yeti X vangt veel geluid op, maar heeft ook een noise reduction knop om achtergrondgeluiden uit te bannen. Ook heeft de microfoon een led ring rondom de bedieningsknop, zo kan je zien hoe luid je opnames zijn en kan je het naar keuze aanpassen.


Elgato Wave 3

Een streaming-microfoon voor de beginners

De Elgato Wave 3 is de eerste microfoon van het merk Elgato. Dit is de perfecte beginners microfoon, want hij biedt geweldig geluid maar is ook makkelijk in gebruik. De USB-microfoon beschikt over vele verschillende features en past op bijna elke microfoon boom arm.

De microfoon beschikt over Clip Guard technologie die er voor zorgt dat je geluidniveaus ten alle tijden juist ingesteld zijn. In combinatie met een 24 bit / 96 kHz sample rate klinken je opnames altijd helder en hoor je elk detail.

Deze microfoon is perfect voor alleen het streamen dit doordat er 1 patroon in zit, de cardioïde, wat de microfoon limiteert. Je kan je gemakkelijk verbinden met je laptop door de USB-aansluiting en hebt je hebt dus geen externe geluidskaart nodig.


HyperX Quadcast S condensator microfoon

Een streaming-microfoon met vele features

Deze microfoon verrast vele gebruikers door de vele functies het kleine frame verschaft. Er is een schokdemper en een pop schild ingebouwd en beschikt over 4 polaire patronen. Hierdoor is hij ideaal voor streaming, voice-overs en het opnemen van podcasts.

De opnamekwaliteit ligt heel hoog, dit door de eerdergenoemde schokdemper en popshield, deze ingebouwde features zorgen ervoor dat je stream niet wordt verpest door kleine geluidjes op de achtergrond. De microfoon ondersteunt verschillende platforms waardoor je ook op de PC, PS4 en Mac duidelijk te verstaan bent als je aan het gamen bent.

Ook het design valt bij velen in de smaak doordat beschikt over RGB-verlichting. Hiermee kan je ook
s ’nachts een goede stream opnemen. Verbind hem ook met je hoofdtelefoon, aan de achterkant van de microfoon. Zo kan je hem gelijk in real-time controleren.


Shure MV7 podcast-microfoon

Een microfoon met studiokwaliteit

De Shure MV7 steekt ver boven de concurrentie uit en bied je studiokwaliteit aan, die gemakkelijk in te stellen is. Het is een toegankelijke versie van de Shure SM7B, door de USB-connectie en de Shureplus Motive-app. Ook kan je je voorinstellingen opslaan voor een eenvoudige realtime signaalverwerking.

De microfoon is misschien wel al gelijk een duurdere versie van alle andere USB-microfoons, maar door de hoge kwaliteit heb je er lang plezier van en is dus je geld volkomen waard. De duurzame metalen constructie heeft een verstelbare montagebeugel, waardoor je de Shure MV7 gemakkelijk kan bevestigen aan verschillende microfoonstandaards.

Deze app is ontworpen door een audio-ingenieur en past geluidniveaus aan om je vast stem vast te leggen. Het unieke opnamepatroon zorgt er voor dat alle achtergrondgeluiden worden geëlimineerd en hij focust dus alleen op je stem. Hierdoor ben je altijd duidelijk te verstaan tijdens je stream.