Leestijd: 2 minuten

Activision kondigt deze week Call of Duty: Vanguard aan. De game speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog en komt op 5 november uit voor PlayStation 4, 5, Xbox One, Series X, S en PC. In tegenstelling tot Modern Warfare (2019) krijgt Vanguard gewoon weer een singleplayerverhaal, een multiplayer, zombies én integratie in Warzone. Niet gek dus, dat er een hele sloot aan studios meewerkt aan de game.

Call of Duty: Vanguard studiovaganza

De singleplayer van Vanguard wordt gemaakt door Sledgehammer Games, uiteraard bekend van de vorige WWII-CoD genaamd WWII. De ontwikkelaar werkte daarnaast ook aan Black Ops Cold War en andere Call of Duty’s mee. De game bevat een gefictionaliseerd verhaal over de Tweede Wereldoorlog, zo beweert de studio.

We volgen tijdens de campagne een viertal soldaten uit verschillende geallieerde landen. Zij zullen kort na het einde van de oorlog op jacht gaan naar de opvolger van Adolf Hitler. In het verhaal van Vanguard (waar ergens een kern van waarheid in zit) maakt Nazi-Duitsland zich na de dood van Hitler klaar voor een opvolger. Het is aan de hoofdpersonen van deze game om dit plan, genaamd Project Phoenix, te stoppen.

Zombies en multiplayer

Naast een verhaal krijgen fans natuurlijk ook de multiplayer en zombiemodus. Om met die laatste te beginnen, Treyarch is de bedenker van de zombie-spin-off en zal dan ook de betreffende modus voor Call of Duty: Vanguard ontwikkelen. Verder is er weinig bekend over de modus, maar verwacht zoals altijd dezelfde formule. De multiplayer wordt wederom door Sledgehammer gemaakt. Ook daar zijn weinig details over bekend, op een nieuwe modus genaamd Champion Hill na. Dit is een competitieve modus die zich op kleine gevechten tussen acht squads concentreert.

Warzone

Tot slot vindt Call of Duty: Vanguard een weg naar Warzone. In november zal de populaire battle royale een volledig nieuwe map krijgen geïnspireerd door Vanguard. Waarschijnlijk verloopt de integratie hetzelfde als bij Black Ops Cold War, waarbij Verdansk omgetoverd wordt, maar de game grofweg hetzelfde blijft (met moderne wapens, gemixt met oude). Nog interessanter, Warzone krijgt met diezelfde update een nieuwe anti-cheat. Cheaters zijn al lange tijd een gigantisch probleem voor de gratis game.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *