Leestijd: 2 minuten

Met de introductie van seizoen 2 zijn zombies voortaan een alternatieve dreiging in Call of Duty: Warzone. Eerst bleven ze alleen in Shipwreck, waarna ze zich al snel een weg baanden naar Prison. Nu zijn ze ook te vinden in en rondom Hospital, waardoor de ondoden voor het eerst in een zeer krappe omgeving te vinden zijn.

Warzone zombies in Hospital

De nieuwste update voor Call of Duty: Warzone introduceert zombies in de Hospital-regio, iets ten zuiden van het midden van Verdansk. Voorheen bleven de monsters vooral rechtsonder in de map. Zoals ontwikkelaar Raven Software en Activision ook in een blogpost benadrukken, gaat de besmetting van Verdansk nu een stapje verder.

Operators moeten uitkijken in de genoemde regionen, omdat daar dus zombies kunnen zijn. Er lijkt ook nieuw type zombies geïntroduceerd te worden in Warzone, namelijk een schok-zombie. Deze zou een ‘EMP-achtig effect’ genereren. Mogelijk komen er later nog meer speciale zombies uit CoD: Black Ops Cold War naar de gratis battle royale-spinoff.

Wat betreft gameplay verandert er overigens vrij weinig. Als je met je squad in een van de geïnfecteerde regio’s komt, kun je het zombie-event ontketenen. Het is dan aan je team om alle zombies te vermoorden, waarna je met een speciale toegangskaart betere loot kunt krijgen.

Complete contaminatie

Met de uitbreiding van zombies naar Hospital wordt wel duidelijk wat Activision van plan is met de ondoden in Warzone. Eerst leek het slechts een klein evenement te zijn dat je doelbewust kon opzoeken (in Shipwreck). Nu blijkt dat Verdansk langzaam maar zeker overgenomen te worden door de monsters. In de gelinkte blogpost zegt de ontwikkelaar het immers zelf: “Containment protocol level is nog niet omhoog gegaan, want het lijkt erop alsof deze vreemde activiteiten alleen in de zuidelijke Sector 5 en Hospital plaatsvinden.”

Op een speelse manier zegt Activision hier eigenlijk dat de infectie nog niet op z’n hoogtepunt is. Naar verwachting zal straks heel de map overspoeld worden met zombies. Fans speculeren dat de Operators uit Black Ops Cold War vervolgens Verdansk zullen platbombarderen, waarna er een nieuwe map gelanceerd wordt. Kortom, fans van zombies in Warzone hebben nog een hele hoop hersenen-etende wezens in het verschiet!

Ben jij een liefhebber van ondoden in Warzone? Laat het weten in de comments!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *