Call of Duty: Warzone

Wat is Warzone?

Call of Duty: Warzone is de gratis battle royale spin-off van Call of Duty: Modern Warfare (2019). De first-person shooter dropt 150 spelers op een gigantisch stuk land (Verdansk), waar ze moeten vechten om uiteindelijk als laatste over te blijven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Fortnite, begin je in Warzone wél met een wapen. Naarmate een ronde vordert, pik je nieuwe wapens, uitrusting en gadgets op. En dat alles terwijl het leefbare gebied omwille een gaswolk steeds kleiner wordt.

Warzone Battle Royale

Warzone kent twee hoofd-modi. Warzone Battle Royale en Plunder. Die eerste is de hoofdzakelijke modus van de game en hanteert grotendeels het BR-format. Wel geeft Warzone je de mogelijkheid om je eigen loadout samen te stellen (uitwisselbaar met Modern Warfare). Met in-game geld dat je tijdens een ronde vindt, kun je een bijvoorbeeld die Loadout Drop, een Airstrike of de Revive van een overleden teammaat kopen.

Gulag

En over overlijden gesproken; aan het begin van een potje heeft iedere gevallen speler de kans om terug te komen. Nadat je neergeschoten bent, ga je naar de Gulag. Daar vecht je een 1v1 uit met willekeurige gear. De winnaar springt weerom uit het vliegtuig en kan zijn eventuele squadmaten weer joinen. De verliezer kan niet meer mee doen en kan alleen wanneer hij nog teammaten heeft terug ‘gekocht’ worden bij een Buy Station.

Plunder

Daarnaast heeft Warzone een tweede grote modus: Plunder. Hier wordt het battle royale-format aan de kant geschoven en draait alles om geld. Je spawnt mét zelfgekozen loadout op dezelfde map, maar in plaats van een gaswolk die het speelveld alsmaar kleiner maakt, loopt er een timer. Wie binnen de tijd het meeste geld heeft verdiend met Contracts heeft gewonnen. Denk aan het uitschakelen van een specifieke speler, binnen een bepaalde tijd een aantal punten veroveren en specifieke loot-kisten openen.

Dat geld moeten jij en je eventuele teammaten weg zien te krijgen. Daarvoor zijn er op verschillende plekken in Verdansk drop-off punten waar teams hun geld kunnen storten. Ga je dood, dan verlies je al je geld dat niet gestort is en respawn je gewoon. Al het geld dat wél gestort is, telt bij het totaal. De eerste bij een miljoen wint!

Studio en levenscyclus

Call of Duty: Warzone kwam begin maart uit en is uitgegeven door Activision. De game is ontwikkeld door Modern Warfare-maker Infinity Ward, in samenwerking met Raven Software.

Warzone dient als gratis toevoeging voor de reboot van Call of Duty: Modern Warfare, die eind 2019 uit kwam. De battle royale-spinoff hanteert alle wapens uit die game en ook skins en Operators zijn overgeheveld uit de populaire shooter. Hierdoor kunnen spelers die Modern Warfare hebben hun gebruikelijke wapens en loadouts meenemen naar Warzone. Zoals in het eerste segment beschreven, kost dit wel in-game geld dat tijdens een ronde gevonden kan worden.

Warzone gameplay

Zoals iedere andere battle royale staat of valt ook Warzone bij de ‘pacing’ van de game. In de onderstaande trailer check je hoe de razendsnelle game ongeveer voelt.

Populariteit

Hoewel Warzone technisch gezien nog in beta is (zoals wel blijkt uit de wispelturige updates), heeft de game al een gigantische following gekregen. Sinds de release is Warzone steevast in de top 10 op Twitch te vinden. Recentelijk maakte Activision via Twitter bekend nu al op zo’n 60 miljoen spelers te zitten.

eSports

Zoals gezegd, de game is nog in ontwikkeling wat een gigantische eSports-following nog lastig maakt. Een release tijdens de coronacrisis maakt het ook niet makkelijk. Toch weet Warzone net zoals bijvoorbeeld Fortnite in de beta-fase al een redelijke eSports-aanwezigheid te kweken. Activision verzorgde al een aantal toernooien. Naar verwachting is de eSports-toekomst van Warzone uiteindelijk gigantisch.

Warzone: Platform & prijs

Call of Duty: Warzone is free-to-play voor PC (Battle.net), Xbox One en PlayStation 4. Bereid je wel voor op een gigantische download. Je hebt tussen de 100 en 180 GB schijfruimte nodig, afhankelijk van of je alléén Warzone of ook Modern Warfare wilt installeren.

Call of Duty Points (CP) en Battle Pass

Warzone is dus gratis te spelen. Je kunt daarentegen met zogenoemde Call of Duty Points (CP) cosmetische items kopen via de in-game store. Denk aan wapen skins, Operators en weapon charms. Diezelfde punten worden gebruikt om de Battle Pass aan te schaffen. Deze werkt grotendeels zoals bij Apex Legends. Je schaft de Battle Pass aan en krijgt toegang tot 100 tiers (levels), waarbij ieder level je een nieuwe, veelal exclusieve beloning geeft.

De Warzone Battle Pass kost je 1000 CP, omgerekend zo’n €9,99. Wederom kun je net als in Apex Legends al je geïnvesteerde CP en meer terugverdienen als je de Battle Pass uitspeelt. Dat kost je uiteraard wel een hoop speeluren.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *