Leestijd: 2 minuten

Call of Duty is een van de meest populaire gaming franchises ooit en dat hebben we grotendeels te danken aan Activisions Modern Warfare-serie, gemaakt door Infinity Ward. Modern Warfare 2 (2009) is de tweede in de serie die nu een Remaster krijgt. Helaas is Modern Warfare 2 Remastered wel alleen beschikbaar voor PlayStation 4-gebruikers… voorlopig.

PlayStation 4 exclusive

Activision heeft al jaren een deal met PlayStation’s Sony voor (gedeeltelijke) exclusiviteit. Zo kreeg de meest recente Modern Warfare reboot (2019) een Survival-modus die alleen voor PlayStation-gebruikers beschikbaar is. Ook nu kiezen de twee miljardenbedrijven ervoor om PlayStation-fanaten een klein extraatje te geven. Op het moment dat je dit leest, is Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered namelijk al beschikbaar via de PlayStation Store.

Remastered

De game in kwestie heet technisch gezien Call of Duty: Modern Warafare 2 Campaign Remastered. Het is ook niet meer dan dat; de singleplayer campagne van MW2 is opnieuw uitgebracht. Uiteraard zijn de graphics wel aanzienlijk opgepoetst en dat levert de iconische campagne met hedendaagse visuals op.

No Russian

Denk bijvoorbeeld aan de beruchte missie ‘No Russian’. Toen de game in 2009 uit kwam, was er veel ophef over deze heftige missie. No Russian zet je in de schoenen van een undercover agent binnen een Russische terroristische organisatie. Met deze criminelen ga je naar een vliegveld om daar talloze onschuldige burgers neer te schieten. Het was voor het eerst dat spelers zo dicht bij terrorisme kwamen. Wat het verhaal nog heftiger maakt is het feit dat er in de tussentijd daadwerkelijke vergelijkbare aanslagen zijn gepleegd, bijvoorbeeld op luchthaven Zaventem. Hoe dan ook, zelfs No Russian is in MW2 Remastered van de partij.

Release date en prijs

Zoals gezegd is Modern Warfare 2 Remastered nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4. De singleplayer campagne kost €24,99. De game blijft 30 dagen exclusief voor PlayStation-gebruikers, waarna hij op 30 april voor diezelfde prijs op de Xbox One en PC beschikbaar zal zijn. Oh, en als bonus krijg je onder andere de iconische Ghost-skin en specifieke wapen-setups voor Modern Warfare (2019) en Warzone (2020) cadeau!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *