Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone wordt overspoeld door een nieuw soort cheaters dat de Silent Aim-cheat gebruikt. Hierbij hoeven de valsspelers letterlijk niet eens meer te mikken en moorden ze toch iedereen in de buurt (lees heel Verdansk) uit. Er zijn ondertussen veel cheaters betrapt op het gebruik van Silent Aim. Hoe? Doordat ze letterlijk op de grond schieten en toch een heel team weten te verslaan.

Warzone cheaters gebruiken Silent Aim

In de onderstaande video laat een gamer op Reddit zien hoe absurd de nieuwe cheat is. De cheater in kwestie hoeft niet te mikken, schiet ogenschijnlijk willekeurig op de grond, maar vermoordt toch twee keer een heel team. In tegenstelling tot ‘gewone’ aimbot, hoeft de software hier kennelijk geen visuele confirmatie te hebben. Normaal probeert een aimbot te ‘kijken’ naar vijanden. De gun van de cheater lockt dan automatisch op vijanden. Hier vliegen de kogels ogenschijnlijk op magische wijze in de rondte.

Free-to-play = free-to-cheat

Activision meldde in mei trots dat er al een half miljoen cheaters werden verbannen. De uitgever is op papier hartstikke goed bezig met het bestrijden van cheaters, die de game voor alle eerlijke spelers verpesten. Maar feitelijk is het om meerdere redenen een druppel op een gloeiende plaat én dwijlen met de kraan open.

Warzone zou meer dan 100 miljoen actieve spelers hebben. De kans dat slechts een half procent van al die spelers een cheater is, klinkt ontzettend onaannemelijk. Daarbij kane Activision en Raven Software ook niet bekend of het om een half miljoen unieke accounts met permanente bans ging, of slechts om tijdelijke eventueel terugkerende bans.

Daarnaast is de game free-to-play. Fijn voor iedereen die van Warzone wil genieten, maar cheaters met Silent Aim hebben een sluw trucje bedacht om gewoon door te blijven gaan met cheaten. Dat trucje heet: een nieuw account aanmaken. Omdat de game gratis is, is er totaal geen repercussie na een verbanning. De cheater maakt een nieuw account aan en kan weer door met de game verpesten. Vooralsnog lijkt Activision geen fix voor de Silent Aim-cheat te hebben.

Bron: PC Gamer

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *