Leestijd: 2 minuten

Overwatch heeft zoals het nu is al een van de beste competitieve omgevingen in de industrie. Dingen als reporten, endorsements, team-compositie, ranks en in-game communicatie zijn allemaal geweldig geregeld. Die laatste krijgt daarentegen een langverwachte uitbreiding. Naast ‘Hello’, ‘Thanks’, ‘Group Up’ en het percentage van de ultimate charge kun je straks een hoop extra dingen zeggen. Ruim 800 nieuwe manieren van communicatie, om precies te zijn.

Overwatch communicatie menu

De game van ontwikkelaar Blizzard krijgt een volledig nieuw communicatie-wiel. Zo kun je snel in-game met je personage communiceren. Daar komen een hoop nieuw uitspraken bij om, ook zonder microfoon, gedetailleerd te kunnen communiceren. Communicatie is immers de ruggengraat van een competitief potje Overwatch. En nee, dan hebben we het niet over schunnige woorden typen; daarvoor word je nog steeds verbannen.

Het communicatie-wiel krijgt nu sociale voice lines als ‘Sorry’ en ‘Goodbye’. Ook worden strategieën makkelijk besproken met callouts als ‘3…2..1…’ (aftellend, red.), ‘Fall back’ en ‘Press the objective’. Met de communicatie update kun je dus veel gedetailleerder plannen met je teammaten bespreken. Heel erg tof!

Honderden voice lines

En dit is niet zomaar een kleine functie die ze hebben toegevoegd. Het communicatie menu is via de instellingen namelijk helemaal zelf in te stellen. Er zijn maar liefst 26 opties per karakter beschikbaar. Dat wil zeggen dat het team van Blizzard 32 stemacteurs voor de 32 in-game karakters heeft binnengehaald om nieuwe voice lines op te nemen. Dat zijn in elk geval 832 nieuwe voice lines!

Of specifieke callouts meerdere varianten per Hero hebben is niet bekend. Ook is het nog niet helemaal duidelijk welke andere callouts er allemaal aan komen. De update is nu te downloaden voor de Public Test Region (PTR). Dat wil zeggen dat iedereen die beta-tests wil uitvoeren die versie van de game nu kan checken. Meestal duurt het enkele dagen tot uiterlijk een paar weken voordat de update live is voor de reguliere versie van de game.

Check de volledige PTR patch notes van deze update hier.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *