Leestijd: 2 minuten

Counter-Logic Gaming deelde gisteren een bijzonder ongemakkelijke video van achter de schermen waarin teamleden mogelijk ontslagen worden. Het League of Legends-esportsteam zou geen goede resultaten boeken, waardoor er mogelijke veranderingen in het roster aankomen. De organisatie besloot de mededeling aan de teamleden op Twitter te publiceren. Na een grote controverse binnen de esports-community heeft CLG de video offline gehaald.

Counter-Logic Gaming plaatst ongemakkelijke video

In de video, voor verwijdering gekopieerd door Jake Lucky, zien we de teammanager Daniel ‘Tafo’ Lee onder dramatische muziek mededelen dat het betreffende team niet naar behoren presteert. Hij moet de jongens dan ook inlichten dat er waarschijnlijk ontslagen gaan volgen. Het is duidelijk dat Lee moeite heeft om de boodschap voor te dragen en de jongens reageren verslagen. Het betreffende team van BudLightGaming heeft al langer problemen, maar deze reactie zagen de gamers waarschijnlijk niet aankomen.

Na enkele uren besloot iemand van Counter-Logic Gaming toch dat het anti-logisch (snap je?!) was om een dergelijke video te openbaren. CLG legt in een statement de kant van de esportsorganisatie uit: “Ons doel was om een authentiek moment met onze fans te delen en zo transparant mogelijk te zijn. We erkennen de negatieve gevolgen voor de spelers en daarvoor bieden we onze excuses aan.”

Op zich zou een dergelijke video nog wel kunnen als het team voor een documentaire gevolgd zou worden. Counter-Logic Gaming doet dit daarentegen eigenlijk nooit en er is geen documentaire in de maak over de jongens. Het ergste is daarnaast wel het feit dat Bud Light twee reclames in het filmpje van één minuut krijgt. Het relatief onsmakelijke publiekelijke ontslaan van esporters daargelaten, is het daarmee geld verdienen natuurlijk helemaal een no-go.

Foto credit: CLG (Twitter)
Thanks, PC Gamer!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *