Leestijd: 2 minuten

Cyberpunk 2077 is een van de meest langverwachte games van 2020, zo blijkt onder andere uit het feit dat er een fan-film van gemaakt wordt. De game is nog niet eens uit en nu al worden filmmakers geïnspireerd om de game te vertalen naar cinema. En omdat er een lichtelijk negatief stigma rondom fan-films hangt, nodig ik je uit om de trailer even te kijken. Voor deze Cyberpunk 2077 geldt namelijk absoluut iets anders.

Cyberpunk 2077 fan film

Op het officiële Twitter-kanaal CD Projekt Red deelt de ontwikkelaar de trailer van een aankomende Cyberpunk 2077 film. Het project loopt onder leiding van Vi-Dan Tran. Misschien niet op het eerste gezicht de meest bekende naam in Hollywood, maar stiekem werkte deze stunt-coördinator mee aan een aantal gigantische films. Denk aan Skyfall, Jackie Chan’s The Foreigner, Hitman: Agent 47 en 6 Underground.

De film lijkt de stijl (en mogelijk zelfs het verhaal) van Cyberpunk 2077 in elk geval deels over te nemen. Onder andere de hoofdpersoon van Cyberpunk 2077 en wat lijkt op Keanu Reeves’ karakter spelen een belangrijke rol, in elk geval in de onderstaande teaser.

Hoge productiewaarde

Zoals beschreven, Tran is een redelijk grote jongen in de filmwereld en dat lijkt effect te hebben op deze film. In de trailer zien we een aantal zeer solide aangeklede locaties, waaronder een nachtclub. Neonlichten, sci-fi wapentuig en futuristische mensen zijn hier veelvuldig aanwezig. Daarnaast is Tran’s ervaring als stunt-coördinator duidelijk; de John Wick-achtige gevechten zien er gelikt en tof uit.

Tran maakte eerder een zeer gerenommeerde Star Wars fan-film, Darth Maul: Apprentice. De korte film – die hieronder te zien is – heeft op het moment van schrijven ruim 25 miljoen views. Deze fan-film draait om Darth Maul, de iconische schurk uit onder andere Star Wars: The Phantom Menace en Solo.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *