Leestijd: 2 minuten

Death Stranding voor PC is uitgesteld naar later deze zomer, zo laat ontwikkelaar Kojima Productions in een Tweet weten. De game zou in eerste instantie begin juni uitkomen, maar daar is juli van gemaakt. Het is de zoveelste game die door het coronavirus is uitgesteld.

Death Stranding voor PC

Uiteindelijk zal Death Stranding voor PC nu op 14 juli uitkomen. Uiteraard zal niemand het Kojima Productions kwalijk nemen dat ze wat langer nodig hebben om de game te porten. Iedereen moet immers vanuit huis werken. Dat zal de work flow ongetwijfeld een beetje dwarsbomen.

Trippy interactieve film

Kojima’s Death Stranding kwam in november van 2019 uit voor consoles. De game werd bijna unaniem geprezen voor zijn geweldige visuals, acteerwerk en verhaal. Ook werd het spel een saaie interactieve film, een walking simulator en trippy Amazon-bezorgergame genoemd. En met de hele… aparte insteek is het verrassend dat de kwaliteit van de game controversieel was.

Maar de meerwaarde voor een PC port was overduidelijk. De game zag er al ongelofelijk mooi uit op consoles en met de kracht van een monster gaming PC zijn de visuals (hopelijk) grensverleggend. Denk aan een stevige boost in frame rate, een hogere resolutie en verbeterde textures, effecten en belichting.

Foto @KojimaProductions

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *