Leestijd: 3 minuten

Nu ook de Olympische Spelen zijn afgelast door het coronavirus, moeten sport-fanaten toch iets anders. Simracen is één optie; onder andere NASCAR en Formule E doen dat. Anderzijds kun je ook kiezen voor een iets… agressievere variant van de traditionele Spelen. Dat is in elk geval wat Bungie nu organiseert met de Destiny 2 Guardian Games.

Guardian Games

Tijdens de Guardian Games kunnen spelers van de looter-shooter Destiny 2 het in de game uitvechten om de Olympische winnaars van dit jaar te worden. Uiteraard zijn rekstrokspringen, bobsleeën en volleyballen dingen die niet mogelijk zijn in Destiny 2. Wat wel mogelijk is, is hordes aan vijanden afknallen. Wie dat het beste doet, gaat naar de Tower voor de rest van het jaar!

Eva en Zavala zullen gedurende de Games challenges uitdelen. Per challenge kun je punten verdienen voor de class die je speelt. De drie classes zijn Warlocks, Titans en Hunters. Aan het einde van de Spelen wordt gekeken welke class de meeste punten heeft binnengehaald en die class zal de rest van het jaar geëerd worden in de Tower.

Prijzen

Mocht je niet warm of koud worden van ‘eer’ als prijs, dan heeft Bungie ook wat om je materialistische wensen te bedienen. Prijzen als ‘daily reward packages’ een nieuwe ghost shell en een nieuwe exotic machine gun genaamd Heir Apparent kunnen ook verdiend worden door aan de Guardian Games mee te doen.

Tot slot is er een nieuwe set Guardian armor om ten alle tijden te kunnen zien hoe jouw class het doet. De kleur van de armor verandert op basis van de positie op het scorebord van de class die je speelt. Kortom, is je outfit brons, dan weet je dat je extra je best moet doen. Is ie goud? Dan… tja dan moet je nog steeds je best doen om de voorsprong te behouden!

In deze guide van Bungie lees je precies hoe alles in z’n werk gaat. Vanaf 21 april start de strijd om de titel ‘beste class’ in Destiny 2. En mocht je je zorgen maken dat de veel prominentere Hunters iedereen onder de voet lopen, geen zorgen. De hoeveelheid spelers die spelen wordt meegenomen in de berekening van de score. Het evenement eindigt op 11 mei. Destiny 2 kun je gratis via je respectievelijke console-store of via Battle.net op PC spelen.

Foto’s @Bungie

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *