Leestijd: 2 minuten

Tot nu toe wisten we dat DICE een nieuwe Battlefield zou uitbrengen in 2021, begin 2022. Dat laatste deel van de tijdsaanduiding mag nu weg, want de Zweedse ontwikkelaar bevestigt de volgende Battlefield voor volgend jaar. Helaas moeten daarvoor wel alle huidige titels ‘geannuleerd’ worden.

Battlefield V en Battlefront II zijn ‘af’

Momenteel zitten er nog twee grote games in DICE’s portfolio, namelijk Battlefield V en Star Wars: Battlefront II. Voor die eerste werd vorige week de laatste content update aangekondigd. Gisteren werd ook een strikje om Battlefront II gebonden. Op de website van die game stelt DICE: “Na meer dan 2 jaar aan content updates is de visie voor Star Wars: Battlefront II nu compleet.” Ook voor deze game wordt nu de laatste content update uitgebracht.

Alle focus op volgende Battlefield

Uit een statement tegenover Eurogamer blijkt dat DICE zich gaat concentreren op Battlefield voor 2021. Zoals beschreven heeft de Zweedse ontwikkelaar er daarmee in elk geval een paar maanden wachttijd afgetikt; begin 2022 is van de baan. DICE: “Op de lange termijn is de studio gefocust op de toekomst van Battlefield en dat we zullen spelers brengen in 2021.”

Het is wel opvallend dat DICE ineens zo hard inzet op de volgende Battlefield. Begrijp me niet verkeerd, de franchise is het vlaggenschip van de ontwikkelaar. Maar ze hadden nog een klein jaar aan live updates voor BFV beloofd. Ook Battlefront II is plotseling ‘af’. Het voelt allemaal een beetje als paniekvoetbal. Anderzijds, het is meer dan goed nieuws dat DICE hun hele team op de aankomende Battlefield zet. Met Call of Duty’s gigantische succes en concurrenten als Fortnite nog steeds groots moet DICE wel met iets magisch komen.

Over de setting en de exacte releasedatum voor ‘Battlefield 6’ is nog niets bekend. Na 2 historische settings, WWI en WWII, is een moderne Battlefield meer dan aannemelijk. Bad Company 3 misschien?

Foto @EA/DICE

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *