Leestijd: 3 minuten

Electronic Arts toont de eerste screenshots van het aankomende Battlefield Mobile. De mobiele spin-off van de populaire franchise zal gratis zijn en komt ergens in 2022 uit voor smartphones. Deze herfst beginnen de eerste betas voor gamers in de Phillippijnen en Indonesië. Battlefield Mobile lijkt grotendeels een mobiele versie van Battlefield 3 te worden, inclusief welbekende maps en wapens. Ook de kenmerkende grootschalige gevechten vol voertuigen en explosies worden van de hoofdserie overgebracht naar de mobiele versie.

Battlefield Mobile

De game speelt zich af in de moderne tijd en neemt veel features over van Battlefield 3. In de onderstaande screenshots is onder meer de map Grand Bazaar te zien. EA belooft zowel nieuwe als klassieke maps, modi en wapens voor Battlefield Mobile. Aangezien iedere Battlefield in de geschiedenis Conquest als hoofdmodus had, is dat ook hier aannemelijk.

Spelers krijgen de mogelijkheid om hun soldaat uit te rusten met verschillende wapens en uitrustingen, verdeeld over de bekende klassen: Recon, Assault, Medic en Support. Ieder van de klassen krijgt zoals altijd eigen wapens en gadgets. In de screenshots zijn onder meer de SMAW raketwerper, de F2000 assault rifle en P226 handpistool te zien. Ook komen er tanks en ATV’s voorbij. Het is niet bekend of vliegende voertuigen ook naar de game komen.

Gratis maar niet voor niets

Zoals grote concurrent Call of Duty: Mobile is ook Battlefield Mobile in principe gratis. Iedereen met Android 7.0 of nieuwe kan de beta straks spelen als deze naar het betreffende land komt. Het is daarentegen nog niet helemaal duidelijk hoe het met premium features zit. Electronic Arts moet immers geld verdienen en doet dat doorgaans met een redelijke losse pols. Vermoedelijk krijgt BF Mobile een battle pass, maar wellicht dat spelers ook in-game items kunnen kopen met echt geld.

Battlefield Mobile komt ergens in 2022 uit voor Android. Een exacte datum is nog niet bekend. Tevens weten we nog niet of iOS-gebruikers de game ook kunnen spelen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *