Leestijd: 2 minuten

Electronic Arts treedt hard op tegen spelers die toegang kregen tot de playtest van Battlefield 2042 en daar beelden van hebben verspreid. Afgelopen week stond het internet vol met screenshots en filmpjes van een vroege versie van de aankomende shooter. YouTubers, influencers en andere gamers die het spel mogen testen doen dat onder strikte voorwaarden, ook wel een non-disclosure agreement (NDA) genoemd. Als je die overeenkomst breekt, treedt EA kennelijk hard op.

EA gaat achter Battlefield 2042 playtest-lekkers aan

Iedereen die de alpha-versie van Battlefield 2042 mag spelen en dus aan de playtest mee doet, tekent de betreffende NDA en mag dus geen foto’s, video’s en zelfs informatie over de inhoud van het spel naar buiten brengen. In dit stadium van de ontwikkeling heeft iedere playtester een versie van het spel met watermerk voor zich. Dat watermerk toont onder andere aan wie de speler is.

Laat Electronic Arts die informatie goed kunnen gebruiken om mensen te verbannen. Spelers die beelden van de playtest delen werd dit weekend toegang tot verdere testversies, de aankomende beta en soms zelfs Battlefield 2042 in het geheel ontzegd. Dat laat een community manager van de uitgever op Twitter weten.

Het is bijna een gegeven dat dergelijke playtests voor lekken zorgen. Er zijn altijd roekeloze of onwetende gamers die de uitnodiging van EA niet goed lezen. Het is daarentegen lastig om dergelijke lekkers te beschermen. EA nodigt spelers onder duidelijke voorwaarden uit om mee te helpen aan de ontwikkeling van hun game. Het is niet duidelijk hoeveel spelers er verbannen zijn en hoe zwaar de betreffende straffen zijn.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *