Leestijd: 2 minuten

We weten al ruim anderhalf jaar dat er een Overwatch 2 aan zit te komen, maar tot dusver concentreerde Blizzard zich eigenlijk exclusief op de co-op-elementen van de game. Nu Aaron Keller de rol van Jeff Kaplan als directeur van Overwatch heeft overgenomen, krijgen we eindelijk Overwatch 2 PvP te zien. Dat maakt het bedrijf in een korte devlog bekend.

Overwatch 2 PvP

Vooralsnog hebben we letterlijk nog geen PvP (player versus player) van Overwatch 2 gezien. Alle gameplay die uit is gekomen, draaide om de PvE (player versus environment). We wisten daarentegen dat Overwatch 2 een aanvulling op het origineel gaat zijn. En dat betekent toevoegingen aan het PvP-aspect van de game. Overwatch is namelijk exclusief multiplayer en het is al bekend dat alle nieuwe Heroes en maps uit Overwatch 2 ook naar het origineel komen.

In de devlog maakt Keller dan ook bekend dat ze op 20 mei eindelijk Overwatch 2 PvP gaan onthullen. De ontwikkelaar zal tijdens de livestream nieuwe maps laten zien die dus vermoedelijk ook naar het origineel komen. Sowieso zal het interessant zijn om te zien wat Blizzard precies met Overwatch 2 van plan is, aangezien het nog steeds niet helemaal duidelijk is hoe die game als aanvulling voor het origineel dient.

Overwatch is immers nog steeds gigantisch populair. Recentelijk schreef PC Gamer nog dat Overwatch in 2020 maar liefst 10 miljoen nieuwe players ontving. Dat ondanks het feit dat bijna alle focus van het team op Overwatch 2 ligt en er nauwelijks nieuwe content voor de game uitkwam. Het vervolg zal dan ook een aanvulling zijn, geen vervanging. Wat de PvP dan precies gaat inhouden, wordt essentieel voor hoe toegewijde fans van het origineel (zoals yours truly) naar het tweede deel zullen kijken.

Afbeelding via: Blizzard Entertainment

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *