Leestijd: 2 minuten

Fans van de legendarische RPG-franchise Elder Scrolls kregen in juni van 2018 eindelijk de bevestiging. The Elder Scrolls VI is in de maak. Naast de onderstaande teaser trailer is er daarentegen eigenlijk nog letterlijk niks bekend. En dat gaat voorlopig zo blijven. Maar of de community manager nog lang blijft, is nog maar de vraag na zijn lichte uitbarsting op Twitter.

Elder Scrolls VI na Starfield

Zoals gezegd, de aankondiging van de zesde Elder Scrolls is alles wat we tot nu toe hebben. Normaal verwachten we enkele jaren na de aankondiging toch wel een kleine trailer of wat details. Tot nu toe is het bij ontwikkelaar Bethesda daarentegen nog redelijk stil. En elk sprankeltje hoop dat er nog was werd dit weekend vernietigd door Bethesda’s Marketing en Communicatie manager Pete Hines.

Op Twitter geeft Hines antwoord op een fan die meer informatie vraagt over The Elder Scrolls VI. Meteen maakt hij duidelijk dat TESVI pas ná Starfield uit zal komen. Hij zegt stellig: “Als je nu naar details vraagt en niet pas over een paar jaar, dan manage ik jullie verwachtingen blijkbaar niet goed.”

En het enige wat we van Starfield hebben, is de onderstaande trailer. Nou ja, er zijn wat details bekend (zoals dat het een singleplayer RPG gaat worden), maar gameplay, artstijl, insteek en dat soort dingen zijn nog onbekend.

Bethesda beledigt fans

Nadat een andere fan zegt niet te kunnen wachten op Starfield, erkent Hines dat ook hij zin heeft in de reveal. Weer een andere fan haakt op zijn opwinding in en vraagt grappend of de reveal dan ‘Z-z… zondag’ is. Uit Hines’ reactie blijkt daarentegen dat hij niet helemaal begreep wat het grapje was.

“JFC. (afkorting voor ‘Jesus f***ing Christus’, red.). Jullie zijn onmogelijk. Geniet van de teleurstelling.”

Je kunt je voorstellen dat fans niet heel erg warm werden van Hines’ uitbarsting. Fans zijn immers zo opgewonden over de volgende games in de franchise, dat ze ieder kruimeltje nieuws maar al te graag opvreten. Uit zijn Tweet lijkt het bijna alsof hij met wrok reageert op enthousiaste fans. Dat is nauwelijks community management te noemen… En als we dan toch nog jaren op een epische, triple-A RPG van Bethesda moeten wachten, dan houden we ons wel warm aan Cyberpunk 2077. Die game komt al bijna uit!

Screenshot @Bethesda

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *