Leestijd: 2 minuten

Epic Games maakt deze week een flinke blunder nadat een ‘exclusief’ item, te verdienen met de Battle Pass, ook gewoon in de virtuele Fortnite-winkel verkrijgbaar was. Epic laat tegenover EuroGamer weten dat dit een fout was en geeft getroffen klanten hun geld terug. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de ontwikkelaar zoiets dergelijks deed en het lijkt erop dat het simpelweg een menselijke fout was. Wat is er gebeurd?

‘Exclusief’ Fortnite Battle Pass-item toch te koop

Spelers betalen met V-Bucks, een in-game surrogaat voor echt geld, voor de Battle Pass. Door Fortnite te spelen, kunnen eigenaren van de Battle Pass vervolgens exclusieve beloningen verdienen. Denk aan skins, dansjes, gliders en andere cosmetische items. Daar zat tijdens Chapter 2 Seizoen 6 ook een liedje voor in het menu bij genaamd Wild (hier te beluisteren). Spelers die level 70 van de Battle Pass wisten te bereiken, kregen toegang tot het in-game item.

Maar enkele uren lang was het ook mogelijk om met echt geld (V-Bucks) het liedje simpelweg via de Fortnite Store te kopen. Kortom, spelers met een Battle Pass zouden hierdoor oneerlijk behandeld worden. Je betaalt immers om exclusieve items te kunnen verdienen. Als iedereen zomaar dat level 70 item kan kopen, daalt de waarde ervan omdat je er dus potentieel niet meer voor hoeft te werken.

Epic Games realiseerde de blunder relatief snel en haalde het nummer uit de Fortnite Store. In een Tweet laat het Amerikaanse bedrijf weten dat spelers die Wild gekocht hebben hun geld terug hebben gekregen. Het item is vanaf nu dus weer exclusief via de Battle Pass te verkrijgen.

Foto credit: Epic Games

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *