Leestijd: 2 minuten

Allerlei grote sportevenementen staan momenteel stil door de uitbraak van het coronavirus. Onder andere NASCAR en Formule E maakten daarom al de overstap naar eSports om toch te kunnen wedijveren. Nu gaat ook de Engelse Premier League, de Eredivisie van Engeland, meedoen aan een eSports competitie. Dan speel je natuurlijk FIFA 20!

FIFA 20 toernooi

Alle 20 clubs uit de Engelse Premier League zullen meedoen aan het aankomende eSports-toernooi in FIFA 20. Iedere club levert één speler om ze te vertegenwoordigen. Jongens als Raheem Sterling (Manchester City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Tottenham Hotspur’s Moussa Sissoko zullen hun club vertegenwoordigen. Oh, en om een of andere reden zal Engelse muzikant Tom Grennan Manchester United vertegenwoordigen.

Waar kun je kijken?

Nu is het doorgaans een genot om Sterling op het veld te zien spelen, maar hoe zal het hem vergaan met een controller in zijn hand? Je kunt het zelf aanschouwen vanaf vandaag, 21 april. Het ePremier League Invitational tournament zal om 13:00 Nederlandse tijd van start gaan en wordt uitgezonden op zo’n beetje ieder kanaal denkbaar. Bijvoorbeeld via het Twitch-kanaal van Sky Sports en op de Facebook-pagina van de Premier League.

Het toernooi zal een knock-out format aanhouden, wat wil zeggen dat iedere speler één wedstrijd speelt in de eerste ronde. De winnaars gaan door naar de volgende ronde en zo door tot er nog twee spelers over zijn. Die zullen op zaterdag 25 april om 16:00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar gaan knokken. Hieronder zie je hoe de eerste ronde er in elk geval uit zal zien en het volledige schema check je hier.

1A John McGinn (AVL) v Neal Maupay (BHA)
1B Josh Franceschi (ARS) v Nathaniel Chalobah (WAT)
1C Dwight McNeil (BUR) v Ryan Fredericks (WHU)
1D Philip Billing (BOU) v Angus Gunn (SOU)

Foto @EA Sports

Lees ook: FIFA 20 update en FUT Team of the Week

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *