FIFA 20

Wat is FIFA 20?

Zoals de naam al doet vermoeden, is FIFA de officieuze voetbalgame voor het voetbalseizoen 2019-2020. De game simuleert de populaire sport tot in de punten en het is aan de speler om zijn/haar team te laten zegevieren. Dat doe je uiteraard door meer doelpunten te scoren dan je tegenstander.

FIFA staat al jaren bekend als een van de beste (zo niet, de beste) voetbalgame in de industrie. Het spel bevat elke speler uit ieder team van de hoofd-liga van alle grote competities. Jij neemt in FIFA 20 dynamisch de controle over jongens als Neymar, Messi en Ronaldo, maar schakelen constant tussen spelers.

Naast accuraat passen, gecontroleerd schieten en vijanden uitspelen ben je in FIFA 20 ook bezig met strategie. Tijdens een potje kun je zowel de aanvallende als verdedigende strategie finetunen. Maar de echte strategie begint vóór de wedstrijd plaats. Wie zet je in het veld, wie neem je mee als reserve, welke opstelling werk het beste, wie moet een hoekschop nemen en ga zo maar door. Met andere woorden, je doet meer in FIFA dan alleen maar een balletje trappen.

De online game modus FIFA Ultimate Team gaat hier nog dieper op in. Door middel van loot boxes krijg je ‘pakjes’ spelerskaarten. Zo bouw je langzaam maar zeker een ultiem team op. De statistieken van spelers worden ook live geüpdatet. Als Lewandowski bijvoorbeeld een goed seizoen speelt, wordt hij in-game ook sterker en dus meer waard. Tegelijkertijd speel je in deze modus wedstrijden tegen andere spelers en hun ultimate team. Alles om punten te verzamelen, challenges te voltooien en zo uiteindelijk het team weer sterker te kunnen maken.

Studio en levenscyclus

De FIFA franchise wordt al sinds 1993 gemaakt en gepubliceerd door Electronic Arts (EA Sports). FIFA is ieder jaar in essentie hetzelfde, al worden er constant nieuwe spelers, omgevingen en modi toegevoegd. Dit jaar is er bijvoorbeeld een nadruk gelegd op vrouwenvoetbal. Ook herintroduceerde EA in FIFA 20 een straatvoetbalmodus genaamd Volta.

FIFA 20 kwam in september van 2019 uit en je kunt september 2020 alvast in je agenda zetten, want dan komt de volgende alweer uit.

FIFA 20 gameplay

Ben je benieuwd hoe een potje FIFA er aan toe gaat? In de onderstaande gameplay trailer check je de iconische FIFA-feeling in actie.

Populariteit

FIFA is al jaren verreweg de populairste sports franchise binnen de game-industrie en dat is niet heel erg gek. Het spel focust zich zowel op het realisme (simulatie) van de sport, maar houdt het wel leuk voor de gamer. Naar verluidt zijn er in totaal ruim 280 miljoen exemplaren van FIFA-games verkocht. Daarmee zou de franchise comfortabel in de top 10 best verkopende game franchises ooit zitten.

eSports

FIFA is een behoorlijk populaire eSports-franchise. FIFA 17, 18, 19, 20, Online 3 en Online 4 worden in meer of mindere maten competitief gespeeld. Afhankelijk van de nuances spelen sommige FIFA’s beter als competitieve games dan andere varianten van de voetbalgames. Momenteel is FIFA 18 de meest populaire game in de eSports-wereld.

Waar een game als Call of Duty: Modern Warfare wat betreft eSports gedomineerd wordt door Amerikaanse spelers, heeft FIFA een zeer internationale fanbase. Jongens als Donovan “TekKz” Hunt (Groot-Brittannië), Niklas “Nraseck” Raseck (Duitsland) en Olle “Ollelito” Arbin (Zweden) verdienen momenteel het meest met professioneel FIFA 20. Jonna en TonyKokNL zijn de hoogst aangeschreven Nederlandse FIFA 20-spelers.

FIFA 20: Platform & prijs

FIFA 20 is beschikbaar voor alle grote platforms. Je speel de game op de PC (Origin of Google Stadia), PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De game komt jaarlijks voor zo’n €59,99 uit maar vanwege het jaarlijkse releaseschema krijg je FIFA’s al snel voor een verminderde prijs.

FIFA Points

Afgezien van de aanschafprijs van de game zelf, kunnen spelers met echt geld ook FIFA Points aanschaffen. Met de in-game currency kun je in het Online gedeelte (FIFA Ultimate Team) onder andere pakjes kopen. Op deze manier krijg je nieuwe spelers. Uiteraard geeft de game je standaard ook beloningen, maar voor het meest ultieme team zijn FIFA Points veelal nodig.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *