Formula 1 Virtual Grand Prix

Zolang het Formule 1-seizoen nog niet van start gaat rijden de coreurs door in de Formula 1 Virtual Grand Prix. De opzet van de competitie is eenvoudig. Er wordt een simrace verreden tijdens de dagen waarop normaal gesproken een Formule 1-race zou worden verreden.

5 april: Formula 1 Virtual Grand Prix Australiië

De Formula 1 Virtual Grand Prix Australië kun je vanaf 21 uur Nederlandse tijd gratis volgen via YouTube.

Na de race schuiven de coureurs digitaal aan voor een speciale afterparty. Hier wordt de race uiteraard nabesproken en kom je alles te weten. Ook de aftershow is vanaf 22.30 uur gratis te bekijken via YouTube.

Wie kun je aan de start verwachten tijdens de Formula 1 Virtual Grand Prix Australië?

De Formule 1-organisatie krijgt voor deze grand prix zes coureurs aan de start die normaal gesproken vandaag in een echte F1-bolide hadden gestapt. Dit zijn: Charles Leclerc (Ferrari), Alex Albon (Red Bull), George Russell (Williams), Lando Norris (McLaren), Nicholas Latifi (Williams) en Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Dit deelnemersveld is aangevuld met een aantal aantrekkelijke namen die hun mannetje tijdens een (sim)race weten te staan. De hele line-up is als volgt. 

Formula 1 Virtual Grand Prix line up 5 april

Voorafgaand aan de Formula 1 Virtual Grand Prix Australië zijn er twee dingen die je moet weten. Allereerst valt op dat onze Nederlandse ster niet aanwezig is. Dit komt omdat hij ervoor heeft gekozen om niet mee te doen aan deze Simrace-competitie. In plaats daarvan racet hij voor Team Redline. Op de simrace-pagina van Max Verstappen kan je hier alles over vinden.

Overigens is Max Verstappen geen onbekende op het Prins Albert circuit van Australie. Zoals je in dit filmpje kunt zien maakte hij al een indrukwekkende voorverkenning.

Formula 1 Virtual Grand Prix race #1: Bahrein

De Virtual Grand Prix van Bahrein is de eerste race van het Virtuale Formule-1 seizoen. Deze virtuele Grand Prix komen in de plaats van de reguliere Formule 1-races zolang deze gezien het Corona-virus niet door kunnen gaan. De eerste race kun je ook via YouTube terugkijken.