Leestijd: 2 minuten

Terwijl ze bij NASCAR schelden en rage-quitten stapt Formule E, het volledig elektrische broertje van de Formule 1, ook over naar een volledig elektrische omgeving. Door corona zitten alle coureurs en fans van de motorsport immers thuis en daarom lanceert Formule E eSports competitie, de Formula E Race at Home Challenge. Hoe ziet de 9 weken durende competitie eruit?

rFactor 2

Het evenement zal uit een tweetal aparte ‘grids’ bestaan. De ene wordt gereden door alle echte teams met de echte coureurs. Zij zullen net als bij NASCAR moeten gaan wennen aan het feit dat ze niet in een echte auto zitten, maar rFactor 2 spelen. Omdat de coureurs ironisch genoeg geen schijn van kans zouden hebben tegen doorgewinterde gamers, is de tweede grid bedoeld voor gamers en influencers. De twee races zullen gelijktijdig plaatsvinden, maar de coureurs en gamers rijden dus apart van elkaar.

Voor de race, zo maakt de organisatie in een blogpost bekend, gebruikt iedereen dezelfde gear. Iedereen gebruikt een racestoel van het merk Playseat, pedalen en een stuur van Fanatec en Asus levert de PC, monitor, headset en alle andere randapparatuur.

Spelregels

In een enkele kwalificatieronde kunnen de echte coureurs hun plaats bepalen op de grid. Vervolgens worden de races in het Race Royale-format gereden. Dit maakt het iets spannender dan simpelweg rijden op tijd. Iedere ronde valt de laatste coureur namelijk af totdat er 10 coureurs over zijn. Die laatste 10 rijden een laatste sprintronde waarna punten verdeeld worden. Die punten nemen de coureurs mee over heel het evenement.

Voor gamers werkt het iets anders. Zij houden ook het Race Royale-format aan, maar moeten zich iedere week kwalificeren voor de volgende ronde. Van maandag tot en met donderdag moeten zij een zo snel mogelijke tijd neerzetten. De snelste 18 gamers mogen meedoen aan het hoofdevenement, waarna de kwalificatieperiode in rFactor 2 weer start. Wel krijgen de snelste 3 na een race direct toegang tot de volgende ronde.

Start Formula E Race at Home Challenge

Ben je benieuwd of het tof gaat worden? Op zaterdag 18 april is de eerste wedstrijd; dit is een testronde. Vanaf de week erop starten de reguliere wedstrijden waar ook de punten te verdienen zijn. Op 13 juni is de finale (waar ook nog eens dubbele punten te verdienen zijn). De wedstrijden worden gelijktijdig uitgezonden met commentaar op Facebook, YouTube en Twitch.

Foto @ImageSpaceInc.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *