Leestijd: 2 minuten

Gisteren onthulde Epic Games hun epische nieuwe game-engine Unreal Engine 5. Uiteraard was dit de eerste keer dat we PlayStation 5 gameplay te zien kregen. Tegelijkertijd laat de ontwikkelaar weten dat Fortnite ook naar de volgende generatie consoles komt. Vanzelfsprekend, gezien het het feit dat ze de Engine voor die generatie zelf maken.

Fortnite op next-gen

In een blogpost onthult Epic Games dat hun populaire battle royale Fortnite naar de volgende generatie consoles komt. Voor de duidelijkheid, het Amerikaanse bedrijf maakt een port van Fortnite; dit is geen gloednieuwe game met next-gen graphics en belichting. Verder stelt Epic: “Hoewel we niks specifieks kunnen delen op dit moment, maakt krachtigere hardware het mogelijk om performance en visuals te verbeteren.”

Crossplay en gedeeld account

In de blogpost laat de ontwikkelaar weten inderdaad aan crossplay te werken voor de next-gen versie van Fortnite. Dat wil zeggen dat als jij als enige van je squad een PlayStation 5 hebt, je alsnog met het plebs met een PlayStation 4 kan spelen. Uiteraard neem je al je skins en stats gewoon mee naar de nieuwe versie. Wel moet gezegd worden dat Epic voorheen moeilijk deed over cross-progressie. Het is niet duidelijk of dit door inmenging van onder andere Sony en Nintendo kwam, of dat dit Epic Games te verwijten valt. Maar goed, het staat zwart op wit, dus we gaan het zien.

Releasedatum

Verder vraag je je natuurlijk af of de gloednieuwe Unreal Engine 5 gebruikt gaat worden. Zoals we schrijven in het PlayStation 5-gameplay artikel (gelinkt in de intro) staat Unreal Engine 5 pas gepland voor eind 2021. Dat terwijl de PlayStation 5 en Xbox Series X eind dit jaar al uit moeten komen.

Maar Epic Games hint dat we daar niet op hoeven wachten. “Bij release zal de versie van Fortnite voor next-gen consoles gebouwd zijn met Unreal Engine 4. We migreren Fornite mid-2021 vervolgens naar Unreal Engine 5.” Verder laat de ontwikkelaar weten in de komende maanden meer te laten weten over next-gen Fortnite. “We zullen meer details delen in de komende naar in aanloop naar de launch”. Met andere woorden, het lijkt erop dat de nieuwe versie van de game rond dezelfde tijd als de next-gen consoles gaat uitkomen; de feestdagen van 2020 worden een feest!

Ondertussen maken fans zich op voor de lancering van het langverwachte seizoen 3. Dat werd recentelijk uitgesteld. Nog een week of 3 wachten, jongens!

Foto @EpicGames

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *