Leestijd: 2 minuten

De razend populaire shooter Fortnite krijgt een verrassende nieuwe modus. Daarvoor schuift Epic Games het battle royale-aspect van de game aan de kant. Sterker nog, van ‘battle’ is in Fortnite Party Royale niet eens spraken! De nieuwe sociale gamemodus draait niet om elkaar vermoorden, maar gaat volledig om gezelligheid.

Fortnite Party Royale

Epic Games-baas Tim Sweeney zei al eerder dat hij Fortnite niet alleen als competitieve game zag, maar ook als virtueel sociaal universum. Nu introduceert de ontwikkelaar de eerste echte gamemodus die dat ondersteunt.

Party Royale speelt zich af op een nieuw eiland en geeft spelers de mogelijkheid om lekker te relaxen. Het eiland zit boordevol interessante plekken. Denk aan een voetbalveld, een virtuele bioscoop, een disco en racebaan. Hier kunnen spelers lekker met elkaar hangen en praten. In het midden van de map is een kleine stad te vinden waar spelers bijeen kunnen komen om lekker wat virtueel te eten.

Fortnite is meer dan een shooter

Nu domineerde Fortnite de afgelopen jaren de volledige game-industrie, maar het spel is uitgegroeid tot veel meer dan een competitieve shooter. Kijk bijvoorbeeld naar het record-verbrekende Travis Scott event. Daar kwamen spelers bijeen, niet om elkaar te doden, maar om een virtueel concert bij te wonen.

Waar blijft seizoen 3?

Maar laten we ook vooral niet te veel blijven hangen in de gezelligheid, Fortnite is en blijft een competitieve shooter. De experimentele modus zal voor een klein deel van de spelers leuk zijn; stel je bent aan het wachten op de laatste teammaat, dan kun je vast even met de rest bijkletsen in Party Royale.

Ondertussen vragen doorgewinterde fans zich af waar seizoen 3 van Fortnite battle royale dan blijft. Het derde seizoen van Chapter 2 is recentelijk officieel uitgesteld en zou in eerste instantie vandaag lanceren. Maar terwijl het team hard werkt aan nieuwe challenges, skins en content is er blijkbaar wel tijd voor een niet noodzakelijke experimentele modus. Anderzijds kan dit ook een manier van Epic zijn om de kritiek te ontduiken. Met een nieuwe modus houd je veel ongeduldige fans immers weer eventjes stil.

Hoe dan ook, Fortnite Party Royale is nu beschikbaar. De game mode is vermoedelijk een tijdelijke toevoeging, maar alleen tijd zal dat ons leren.

Foto @EpicGames

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *