Leestijd: 3 minuten

De release van het volgende seizoen voor battle royale-sensatie Fortnite is uitgesteld. Dat maakt de ontwikkelaar bekend in een blogpost. Nou ja, ze zeggen eigenlijk dat Chapter 2 seizoen 2 langer door loopt dan gepland, maar in werkelijkheid moeten spelers nu dus langer wachten op Fortnite seizoen 3’s nieuwe challenges, skins en thema’s uitkomen. Waarom duurt het telkens zo lang, daar bij Epic Games?!

Niet door corona

De laatste tijd staan nieuwssites natuurlijk vol met berichten van annuleringen door het coronavirus. Op het eerste gezicht zou seizoen 3 ook door het virus uitgesteld kunnen worden. Het is immers niet makkelijk om een game door te ontwikkelen als iedereen vanuit thuis moet werken. De dynamiek op de werkvloer gaat verloren en contact is een stukje lastiger. Maar niets wijst erop dat dit Epic Games in de weg zit.

In de blogpost laten ze namelijk niets weten over waarom het volgende seizoen langer op zich laat wachten. Je zou zeggen dat het wel even gemeld zou worden als dat het probleem was. In plaats daarvan laat Epic enige uitleg in het midden, net zoals bij seizoen 2…

Seizoen 2 ook een rommeltje

Chapter 2 seizoen 2 liet ook maanden langer op zich wachten dan gepland en toen hadden we nog geen last van het virus. Het eerste seizoen van de tweede Chapter begon in oktober van 2019 en zou in december verlopen. De originele releasedatum van Chapter 2 seizoen 2 werd verzet naar begin februari. En zelfs dat werd niet gehaald; uiteindelijk kwam seizoen 2 pas eind februari uit. Kortom, het seizoen duurde twee maanden langer dan gepland.

Ook nu tikt Epic er in elk geval een ruime maand bovenop. Van een release eind april naar begin juni. Wat de gehele situatie nog een beetje twijfelachtiger maakt is het feit dat er nu geen grote updates gepland staan. Seizoen 2 stond in elk geval nog in het teken van een grote engine update; iets wat fundamenteel lastiger is om te maken dan skins en challenges.

Alles wijst er uiteindelijk naar dat Epic Games niet meer in staat is om seizoenen van ongeveer 2 maanden te organiseren. En hoewel we best wat begrip mogen hebben voor game-ontwikkelaars die het – bovenop alle wensen van de gamer – nóg lastiger hebben door corona, hebben we het hier over Epic Games. Niet alleen levert het bedrijf een van de populairste game engines uit de industrie, ze trekken ook al jaren miljarden binnen met Fortnite. Dan zou je toch denken dat alles wat soepeler zou verlopen dan dit.

Releasedatum Chapter 2 seizoen 3

Chapter 2 seizoen 3 is uitgesteld van 30 april naar 4 juni.

Foto @Epic Games

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *