Leestijd: 2 minuten

Fans van Fortnite en/of Star Wars opgelet, want de tijdelijke invasie van het ‘heelal hier ver, ver vandaan’ is terug! De populaire battle royale eert de officiële Star Wars dag (May 4th, een woordspeling op ‘may the force be with you, red.) door alle items uit het voorgaande Star Wars-event weer beschikbaar te maken.

Lightsabers en skins

Vanaf gisteren zijn dus de iconische lightsabers en specifieke Star Wars-skins weer beschikbaar in Fortnite. Dat wil zeggen dat je je personage wederom kunt omtoveren tot Rey of Kyle Ren. Daarnaast wordt zo ook de game zelf omgegooid. Nee, niet op de passieve Party Royale-manier, maar op de Star Wars-manier. Dat betekent lichtzwaarden, het weerkaatsen van lazer-blasts en het rondvliegen in TIE-fighters.

Limited time event

Fortnite is dol op limited time events. Zo verbrak het recente Travis Scott-concert recentelijk het record voor meeste gelijktijdige spelers. Ook het Star Wars-event zal ontzettend veel fans van de populaire filmfranchise aantrekken.

Het is niet voor het eerst dat Fortnite een cross-over heeft met Star Wars. Afgelopen december lanceerde Epic Games eenzelfde evenement ter ere van de laatste Star Wars-film, The Rise of Skywalker, en de meest recente Star Wars-game genaamd Jedi: Fallen Order.

Fortnite’s Star Wars event loopt tot en met 5 mei.

Foto @Epic Games

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *