Leestijd: 2 minuten

Als je al heel je leven videogames speelt en de opkomst van livestream-platformen als Twitch hebt meegemaakt, dan is de kans groot dat je zelf ooit ook wel streamer zou willen worden. Die droom gaat voor honderdduizenden gamers nu in vervulling, want er is een recordaantal streamers aan het livestreamen op Twitch. Tja, je moet wat als je thuis in quarantaine zit.

Recordaantal streamers

In maart van dit jaar werd er een nieuw record gevestigd om streamplatform Twitch. Nog nooit in de geschiedenis van het baanbrekende platform waren er zo veel actieve streamers tegelijkertijd. In januari van 2019 waren er maar liefst ruim 4,5 miljoen livestreamers actief op het platform. Maar door de coronacrisis denken veel meer gamers nu dat ze maar eens een poging moeten wagen. Afgelopen maart waren er ruim 5 miljoen actieve streamers op Twitch.

Dat is nog indrukwekkender gezien het feit dat er een maand eerder maar 3,75 miljoen streamers aan het gamen en/of praten waren op de site. Maart, de maand waarin een groot deel van de wereld in quarantaine ging, heeft dus binnen de kortste keren 1,25 miljoen nieuwe streamers geproduceerd.

We ‘bingen’ massaal

Naast dat record werd er in diezelfde maand nog een record gevestigd op Twitch. Nog nooit eerder keken we gezamenlijk meer uur aan content dan in die maand. 1,2 miljard uur in maart van 2020 om precies te zijn. In januari van dit jaar werd de drempel van 1 miljard uur voor het eerst doorbroken en in augustus van vorig jaar werd het record voor het laatst onder die drempel gezet op 999 miljoen uur.

Laat dat even op je inzinken… 1,2 miljard uur of 139.041 jaar bekeken content in één maand. Maar om dat nog even in perspectief te zetten, dat doet YouTube gemiddeld in één dag… Baas boven baas.

Ieder z’n eigen voorkeur

Uiteraard kan iedereen een account aanmaken en beginnen met streamen, dat is geen enkel probleem. Kijkers aantrekken is een tweede. Het aantal kijkers per kanaal is eigenlijk al jaren steevast aan het dalen. Waar er ooit gemiddeld 40 tot 49 kijkers per stream keken, zijn dat er in maart van 2020 slechts 24,2. Het dieptepunt werd overigens vorig jaar bereikt, maar ver zitten we er nu niet vanaf.

Bron: TwitchTracker

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *