Leestijd: 3 minuten

Ontwikkelaar Sucker Punch Productions laat in een indrukwekkende, bijna 20 minuten durende showcase prachtige gameplay van Ghost of Tsushima zien. De samurai-game is thematisch, uniek en badass. Dat komt naar voren in de drie mechanieken die centraal staan in de game. In dit artikel tonen we je de highlights van de video, maar we raden natuurlijk zeker aan om het spektakel live in actie te zien!

Ghost of Tsushima is een open wereld actiegame waarin je een badass samurai genaamd Jin Sakai speelt. Hij wil eigenhandig Tsushima Island bevrijden van de invasie van Mongolen. De game bevat geweldige samurai-gevechten, stealth ninja actie en een prachtige wereld vol unieke locaties en items die je kunt ontdekken.

Exploratie

Tsushima Island zit boordevol locaties die het waard zijn om te exploreren. Zo kun je in de bossen materialen verzamelen om dingen mee te craften. Tegelijkertijd zit de wereld vol plekken waar je mensen kunt helpen, bandieten moet verslaan en je karakter kunt uitbouwen (door middel van Shrines).

Die exploratie is op een unieke manier geïmplementeerd. Normaliter krijgt een open wereld game namelijk al snel last van een overdaad aan icoontjes. In Ghost of Tsushima is er geen irritant HUD, maar meeslepende manieren om je te informeren. Denk aan wind, die als GPS dient en je de weg naar een geselecteerde plek toont. Ook rookpluimen, bijzondere bomen en zelfs dieren (waaronder vossen en vogels) onthullen hints, informatie of de locatie van een interessante plek.

Samurai

Maar zoals Sucker Punch zelf zegt, zijn ze ook een groot fan van samurai-films. De ouderwetse Japanse films tonen een eenzame held die een betere wereld wil achterlaten. Het hele Western-genre is op deze oude films gebaseerd. In Ghost of Tsushima speel je zo’n badass. Als je voor een combat-build kiest, kun je badass gevechten aan gaan met de Mongolen. Je kunt ze uitdagen voor een 1-op-1 gevecht. Uiteraard slice je ze dan in blokjes, want jij bent de held. Tegelijkertijd is de combat diep; eindbazen, verschillende poses en uiteenlopende wapens maken het een feest om te knokken.

Ghost of Tsushima Ninja
Via: Sucker Punch Productions, CC

Stealth

Tot slot is er nog de ninja-insteek. Als sluipmoordenaar gebruik je de nacht in je voordeel. Door vijanden af te leiden kun je een kamp van Mongolen overmeesteren. Gebruik shurikens, rookbommen en Assassin’s Creed-achtig klauterwerk in je voordeel. Oh, en mocht je meer de Batman-sensatie zoeken, dan kun je vijanden ook de stuipen op het lijf jagen door ze één voor één af te maken, waarna de laatste soldaten uit angst vluchten.

Ghost of Tsushima komt op 17 juli 2020 uit voor PlayStation 4.

Lees ook: Eerste gameplay PlayStation 5 in Unreal Engine 5 onthuld

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *