Leestijd: 2 minuten

Het is geen geheim dat Google’s revolutionaire games streamingdienst Stadia niet de impact heeft die de zoekgigant voor ogen had. Sterker nog, sinds de launch in november van vorig jaar hoor je er eigenlijk niets meer over. Om toch nieuwe potentiële klanten te werven, gaat Google over op een agressieve marketingstrategie. Stadia Pro is namelijk twee maanden gratis voor iedereen. Nou ja, iedereen met een GMail-account. Iedereen dus.

Google Stadia Pro

Tot dusver was het eigenlijk alleen mogelijk om Google Stadia te ontvangen door het Premiere Edition-pakket aan te schaffen. Dat zou je €129,- kosten, waarvoor je een Chromecast Ultra, een wireless Stadia Controller en 3 maanden Stadia Pro krijgt. Maar als je je nu aanmeldt krijg je Stadia gratis (zoals altijd), maar start direct de proefperiode van Google Stadia Pro voor twee maanden.

Hiermee kun je onbeperkt games streamen naar een scherm bij je thuis, zonder dat je daar een gaming PC of console voor nodig hebt. Je moet wel nog de games aanschaffen via Stadia, maar je bespaart in theorie honderden euro’s op hardware. De twee maanden Pro leveren je daarentegen wel extra’s op. Zo stream je in 4K in plaats van in 1080p. Ook krijg je HDR lighting bij je Pro-account.

Gratis games

Via Pro krijg je ook toegang tot de onderstaande games. Zoals gezegd, normaal moet je spellen aanschaffen via het platform, maar Pro-afnemers krijgen maandelijks ook gratis games om te streamen. Dat systeem is een beetje vergelijkbaar met de gratis PlayStation Plus-games of de reeds toegevoegde Xbox Game Pass games.

De gratis games die je via je Stadia Pro-abonnement kunt spelen zijn:

  • Destiny 2: The Collection
  • GRID
  • Gylt
  • SteamWorld Dig 2
  • SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech
  • Serious Sam Collection
  • Spitlings
  • Stacks on Stacks (on Stacks)
  • Thumper

Hoe krijg je Stadia Pro gratis?

Een gratis account aanmaken is behoorlijk eenvoudig. Je gaat simpelweg naar stadia.com en klikt op ‘Aanmelden met je uitnodigingscode’. Hier maak je een nieuw account aan en bevestigt uiteraard dat je een gratis Pro proefabonnement wilt. Je moet je abonnement na 2 maanden wel zelf afzeggen, anders wordt er €9,99 per maand in rekening gebracht.

Mocht je daarentegen al een peperduur Stadia Pro-abonnement hebben, niet getreurd. De komende twee maande worden er voor jou dan geen abonnementskosten in rekening gebracht.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *