Leestijd: 3 minuten

Epic Games probeert al sinds de lancering van het virtuele winkel gamers van Steam weg te trekken door gratis games uit te delen. Er is uiteraard niets mis met het profiteren van de aanbiedingen. De meest recente aanbieding is er een die wel heel aantrekkelijk is. Grand Theft Auto 5 is nu namelijk gratis in de Epic Games Store verkrijgbaar! En je mag de game voor altijd houden.

Grand Theft Auto 5 gratis

Zoals gezegd, de Epic Games Store geeft wekelijks gratis games weg. Via de webpagina of de toegewijde app kun je nu Grand Theft Auto 5 gratis in je winkelmandje gooien. De nog steeds razend populaire open wereld game kost normaal €29,99. Sterker nog, omdat het de Premium Edition is, krijg je er ook nog online DLC bij.

Criminal Enterprise Starter Pack

Want als je eenmaal door het heerlijke singleplayer-verhaal hebt gespeeld, is het iedere fan aan te raden om GTA Online op te starten. Houd je daar wel aan de quarantaine, er liggen trolls op de loer om je aan het lachen te maken. De online modus zit nog boordevol nieuwe content, waaronder heists, het opbouwen van een crimineel imperium en natuurlijk het samenspelen met je vrienden. Maar eerlijk is eerlijk, het Online gedeelte van GTA 5 is behoorlijk ‘grindy’ aan het begin. Geld verdienen kost ontzettend veel tijd en moeite. Voor mij was dit reden genoeg om (laat in de levenscyclus van GTA 5) niet meer aan de Online portie te beginnen.

Maar met de gratis Criminal Enterprise Starter Pack (normaal €9,99) krijg je een vliegende start die je zelfs als groentje een kans geeft. Naast 1.000.000 GTA$ startgeld staat je garage ook nog eens ramvol met heerlijke voertuigen, waaronder de Dune FAV, Coquette Classic, Turismo R, Pegassi Vortex, Huntley S en natuurlijk de Western Zombie Chopper.

Welke garage, vraag je? Eentje voor 10 auto’s op 1337 Exceptionalists Way. Daarnaast krijg je het kantoor in de Maze Bank West, die normaal al je startgeld zou kosten. Tot slot levert de DLC je 3 businesses op om snel meer geld te verdienen. Je criminele enterprise is dan een wapensmokkel-bunker, een vals geld-drukkerij en een motorclubhuis rijk.

Tot wanneer is de game gratis?

Zoals altijd kun je de gratis games van de Epic Games Store een week downloaden en voor altijd houden. De deal loopt tot en met donderdag 21 mei. Tot en met die dag moet je wel tweestapsverificatie aan zetten om gebruik te mogen maken van deze functie.

En terwijl je de gigantische gamebestanden eventueel downloadt, check je hier de absurd prachtige eerste beelden van Unreal Engine 5 op de PlayStation 5.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *