Leestijd: 2 minuten

Het duurt meerder maanden langer voordat eigenaren van de PlayStation 5 en Xbox Series X aan de slag kunnen met de next-gen versie van GTA V. In eerste instantie zou de vernieuwde game uitkomen op 11 november 2021, maar dat is nu verschoven naar maart 2022. Hoewel Rockstar niet geheel verrassend geen verdere uitleg geeft, is het duidelijk dat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om de vernieuwde versie van de game af te maken.

GTA V voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Rockstar belooft voor de next-upgrade onder meer geheel vernieuwde graphics, zoals goed te zien is in de nieuwe onderstaande trailer. Technisch en grafisch kunnen de Xbox Series X/S en PlayStation 5 natuurlijk ontzettend veel. Helemaal aangezien Grand Theft Auto V gemaakt werd voor de Xbox 360 en PlayStation 3! Verder voegt de ontwikkelaar ook verbeterde voertuigen aan de game toe.

Gratis?

Nu resteert alleen nog de hamvraag: is de next-gen upgrade van GTA V gratis of niet? Daar heeft Rockstar nog steeds geen duidelijkheid over gegeven. Waarschijnlijk hebben we daarentegen slecht nieuws voor je. Naast GTA V voor PS5 en XSX komt er ook een standalone next-gen versie van GTA Online uit. Die is tijdelijk gratis voor PlayStation-gebruikers. Dat insinueert dat Xbox-gamers er wel voor moeten betalen en PS-gamers later ook. Als GTA Online, de geldprintmachine van Rockstar, al geld kost, dan zul je bijna honderd procent zeker ook voor de next-gen upgrade van de singleplayer van GTA V moeten betalen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *