Leestijd: 3 minuten

Vorige week kwamen meerdere gigantische spoilers uit over de aankomende Naughty Dog-game, The Last of Us Part II. De verhalende game draait zoals zijn voorganger om een meeslepend verhaal. Belangrijke plotpunten verschenen online en drongen de krochten van het internet door. Ik las bijvoorbeeld meerdere spoilers in de chat tijdens de Assassin’s Creed: Valhalla livesteam. Nu blijkt dat hackers waarschijnlijk achter de initiële lekken zaten.

The Last of Us Part II lekken

Het internet staat de afgelopen week vol met The Last of Us Part II spoilers. Verschillende lekken gaven belangrijke delen van het verhaal weg en nu blijkt dat de informatie door hackers is gepubliceerd. In eerste instantie werd deze suggestie gewekt door een gebruiker op Twitter. Hij/zij zou hebben achterhaald hoe de gelekte informatie verkregen werd.

Een terabyte aan data gestolen

Enkele dagen later verifieert Kotaku (met behulp van een ex-medewerker nog wel) de claims van de Twitter-gebruiker. Hackers zouden inderdaad via Amazon-servers van Naughty Dog toegang hebben gekregen tot de informatie. Nou ja, toegang werd geforceerd omdat er kennelijk wachtwoorden in de code van onder andere Uncharted 3 (2011) en The Last of Us (2013) verwerkt zaten.

Die games zijn belangrijk voor het verhaal, want daarmee zou toegang zijn verkregen tot de beschreven multiplayer-servers. En hier stond de gelekte data dan weer opgeslagen. In totaal werd een terabyte aan data buitgemaakt door de hackers. Veel media schreven dat een ex-medewerker achter de hack zat en/of dat diegene de spoilers lekte. Volgens Sony is hier niets van waar. De uitgever van de door Naughty Dog gemaakt game zou de daders op het spoor zijn.

Zuur voor iedereen

Al met al is het een trieste situatie voor zo’n beetje iedereen die bij de game betrokken is. Sowieso houdt de ontwikkelaar The Last of Us Part II al jaren stil. Nu, slechts weken voor de daadwerkelijke release, blijken belangrijke plotpunten op straat te liggen.

Alsof het coronavirus nog niet erg genoeg is, zijn zowel fans als de makers nu ook nog eens ontmoedigd door het voorval. De The Last of US-franchise draait immers om het meeslepende verhaal en impactvolle gebeurtenissen. Iedereen die de spoilers (al dan niet per ongeluk) tegen kwam, heeft nu een stuk minder reden om de cinematische game te spelen.

The Last of Us Part II werd in eerste instantie voor onbepaalde tijd uitgesteld. Niet veel later bleek dat fans van de post-apocalyptische franchise slechts een paar weken langer hoefde te wachten. Het turbulente project komt nu officieel op 19 juni uit voor PlayStation 4.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *