Leestijd: 2 minuten

Hackers hebben Apex Legends tijdelijk volledig platgelegd voor een opvallend doeleinde: Titanfall redden. Ironisch genoeg zou Titanfall, de eerste game van ontwikkelaar Respawn Entertainment, overspoeld worden door hackers. Dus, zo concluderen de onbekende hackers, nu zal Apex Legends ook gehackt worden. Spelers konden geen enkele gamemode meer spelen. Alleen een link naar de website ‘savetitanfall.com‘ zou het doen. Ondertussen lijkt zowel Apex Legends als Titanfall (grotendeels) vrij van hackers te zijn.

Apex Legends door hackers aangevallen

Apex Legends was urenlang onspeelbaar doordat hackers alle beschikbare gamemodes op een of andere manier hadden platgelegd. In het menu konden spelers alleen een optie zien genaamd ‘savetitanfall.com’. Volgens PC Gamer zijn de organisatoren van de website daarentegen niet gelinkt aan de hacks. De initiatiefnemers zouden de website in het leven hebben geroepen om aandacht te vragen voor het probleem dat Titanfall (2014) momenteel heeft.

De shooter zou namelijk voor langere periodes per keer onspeelbaar zijn. De recente lancering op Steam zou de druppel zijn, aangezien Electronic Arts het spel volgens de hackers wel verkoopt, maar het product in de praktijk soms nutteloos is. Andere hackers zouden lobbies in Titanfall namelijk steevast aanvallen waardoor online potjes niet mogelijk zijn. Laat Titanfall daarentegen nu net een exclusieve multiplayergame zijn.

Titanfall gefixt

Grappig genoeg heeft de hack van Apex Legends wel het doel bereikt, aangezien Respawn Entertainment direct aan een fix begon te werken voor het Titanfall-probleem. Ondertussen laat de Amerikaanse ontwikkelaar op Twitter weten dat er een fix is uitgerold voor Titanfall. Het spel zou nu weer als vanouds speelbaar moeten zijn.

Overigens is het niet helemaal duidelijk waarom hackers zo’n grote stap hebben gezet voor de originele Titanfall. Ondanks de ogenschijnlijke fix spelen er volgens SteamCharts momenteel 8 mensen de game via Steam. Er zullen meer gamers via Origin het spel spelen. Maar vergeleken met het recordbrekende Titanfall 2 lijkt het origineel behoorlijk insignificant.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *