Leestijd: 2 minuten

Microsoft en 343 Industries kondigen tijdens de E3 2021 Halo Infinite na meerdere vertragingen opnieuw aan. Inclusief een interessante verrassing: de multiplayer van de game wordt helemaal gratis. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise is de online portie van Halo voor iedereen toegankelijk, terwijl gamers die betalen voor het spel een omvangrijke singleplayer erbij krijgen. Ook het battle pass-systeem is volledig ingericht om toegankelijk te blijven voor iedereen.

Halo Infinite multiplayer

In de bovenstaande trailer en een bijbehorende blogpost laat de ontwikkelaar van Halo Infinite de gloednieuwe multiplayer-modus zien. Het spel bevat de bekende vloeiende bewegingsmogelijkheden (inclusief nieuwe grappling hook), wat klassieke wapens en de Quake-achtige, snelle gameplay. Dat concept leent zich hartstikke goed voor Esports. Het feit dat de multiplayer daarnaast gratis is, onderstreept de potentie van het spel.

Battle pass en andere geldzaken

Uiteraard moet daar wel wat tegenover staan voor uitgever Microsoft. Het bedrijf kondigt daarom uitgebreide customization van je Spartan’s uiterlijk aan. Cosmetische items zijn exclusief via de gloednieuwe battle pass te verdienen. En laat ook dat systeem helemaal ingericht zijn op toegankelijkheid. Normaal als gamers een battle pass kopen, hebben ze een beperkte tijd om alle exclusieve items te verdienen. Nadat het seizoen voorbij is, kun je dingen als skins niet meer krijgen. Dat geldt voor grofweg alle grote, voornamelijk gratis online games. Denk aan Fortnite, Apex Legends en Call of Duty: Warzone.

Maar Halo Infinite gooit dat aspect van de multiplayer om. Als je de battle pass aanschaft, heb je zoals altijd de mogelijkheid om alle cosmetische items te verdienen door de game te spelen en challenges te voltooien. Nadat het seizoen daarentegen afgelopen is, kun je alsnog alle items vrijspelen. Aan het begin van een seizoen bepaal je voor welke battle pass je speelt. Ook oude battle passes kun je dus nog helemaal uitspelen, bijvoorbeeld als de nieuwste cosmetics je niet zo aanspreken.

Halo Infinite komt in het laatste kwartaal van 2021 uit voor PC, Xbox Series X | S en Xbox One. Het is nog niet bekend of het spel de volle €59,99 gaat kosten of zelfs €69,99 voor next-gen consoles.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *