Leestijd: 2 minuten

Grandmaster Zakarya “xBlyzes” Hail werd tijdens een Hearthstone-toernooi op 6 juni zo woest, dat hij zijn game vroegtijdig afsloot, zo detailleert PC Gamer. De professionele Hearthstone-speler verloor het potje stevig en besloot het spel nog voor de genadeklap af te sluiten. Hij verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook zijn kans om mee te doen tijdens het Hearthstone World Championship.

Hearthstone Grandmaster raqequit

De ragequit (het in woede afsluiten van een game) is in de toernooi-registratie op YouTube te zien. De Fransman xBlyzes wist twee potjes tegen Frenetic te winnen en verloor er ook twee. Uiteindelijk moest de tie-breaker beslissen wie er door ging naar de volgende ronde. Helaas voor xBlyzes kreeg hij continue matige kaarten terwijl zijn tegenstander grotendeels optimaal kon spelen. Dit zorgde ervoor dat de professionele Hearthstoner de game uiteindelijk in introspectieve woede afsloot.

Het voorval zorgt voor redelijk wat controverse binnen de Hearthstone-community. Ragequitten gebeurt iedereen wel eens, aangezien games natuurlijk om pure competitiviteit draaien. Er zijn daarentegen vele vormen van een ragequit, maar Hearthstone heeft er letterlijk een knop voor: Concede.

In plaats daarvan koos xBlyzes ervoor om de daadwerkelijke game af te sluiten, wat een disconnect-timer start. Frenetic moest tientallen seconden naar een timer kijken, in plaats van een concrete overwinning. Fans hebben dan ook kritiek op de manier waarop xBlyzes ervoor koos om op te geven. Zoals in schaken is het immers ook bij het toepasselijk getitelde Grandmaster-toernooi zo dat spelers daadkrachtig kunnen opgeven. Je gaat niet het bord door de kamer smijten, je legt je koning om. Je gaat niet disconnecten, je klikt gewoon netjes op ‘concede’.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *