Leestijd: 4 minuten

Blizzard’s populaire gratis kaartgame Hearthstone bestaat alweer zes jaar, maar denk vooral niet dat de World of Warcraft-maker er klaar mee is. De gratis game maakt zich op voor Year of the Phoenix. Dit seizoen brengt wederom 3 grote expansions met zich mee. En de eerste? De grootste, meest impactvolle Hearthstone update ooit.

Ashes of Outland

De eerste uitbreiding, Ashes of Outland, zal de eerste keer markeren sinds de release van Hearthstone dat er een nieuwe Class wordt toegevoegd. Je leest het goed, Hearthstone krijgt een nieuw speelbaar personage: de Demon Hunter. Het karakter zal in alle modi, dus ook Battlegrounds en Arena, speelbaar zijn. Uiteraard krijgt de Demon Hunter tevens een unieke set Class-exclusieve kaarten.

Demon Hunter

Deze demonische Class borduurt voort op de krachten van de huidige Warlock, waarbij Demon-kaarten belangrijk zijn. Ook hanteert de Demon Hunter een synergy met de nieuwe Outcast-mechaniek. Kaarten die vanuit de linker- of rechterkant van de speler’s hand worden gespeeld, triggeren een bijbehorend bonuseffect.

Hero Power

De Demon Hunter heeft in de Battlegrounds-modus een Passive Hero Power waarmee de meest rechtse en linkse minions direct aanvallen. In alle andere modi is zijn Hero Power Demon Claws; voor 1 mana krijgt hij alleen die beurt 1 attack.

Ranked omgegooid

Een nieuwe Class is heel tof, maar het zou niet de grootste Hearthstone update ooit zijn zonder wat fundamentele veranderingen. Ranked wordt daarbij helemaal omgegooid om de competitieve modus nog spannender te maken. Zo is het huidige ladder-systeem de deur uit gedaan en is Ranked onderverdeeld in Leagues.

Nieuwe Leagues

Iedere League – Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Legendary – bestaat uit 10 levels. Iedere 5 levels bereik je een ‘checkpoint’ waardoor je niet lager dan dat level kunt zakken, mocht je veel verliezen. Zoals ook nu, moet je per League meestal 3 sterren (dus 3 wins) halen om naar het volgende level te stijgen. Je krijgt per seizoen nu ook Bonus Stars, een multiplier waardoor je sneller je voorheen behaalde rank haalt. Maar tot voor kort had dat allemaal eigenlijk vrij weinig zin.

Dikkere beloningen

Daar komt nu ook verandering in. Blizzard heeft de beloningen voor Ranked namelijk flink opgeschroefd. Voor iedere 5 levels (bijvoorbeeld Bronze 5, Platinum 10, Gold 5, Gold 10) krijg je nu een stevige beloning. Denk aan willekeurige Rare kaarten en extra pakjes. Het is het dus zeker waard om weer Ranked met je zelfgemaakte decks te gaan spelen!

Nooit meer dubbele Common’s, Rare’s en Epic’s

Tot slot wordt ook de manier waarop pakjes werken omgegooid. Een tijdje terug werd het al onmogelijk om dubbele Legendary’s te krijgen uit een pakje. Niets is immers zuurder dan die goudgele gloed zien om vervolgens ‘beloond’ te worden met een dubbele Legendary. Datzelfde systeem wordt vanaf dit jaar ook toegepast op alle andere kaarten!

Dat wil dus zeggen dat je ook geen dubbele Common, Rare en Epic meer kunt krijgen. Althans, van iedere kaart kun je er twee krijgen, maar niet meer dan dat. Mocht je zelfs kaarten disenchanten, dan onthoudt Hearthstone dat. Je kunt dus nu niet meer diezelfde Rare telkens krijgen, terwijl je hem de hele tijd de virtuele prullenbak in gooit.

Release date

Naast al die toevoegingen is de Priest Class volledig omgegooid. Veel belangrijke kaarten zijn nu Wild (dus niet meer te gebruiken). Andere Priest-kaarten zijn sterker gemaakt. Ook krijgt iedere Class een speciale, relatief zwakke Legendary Prime. De Deathrattle van deze kaarten is daarentegen dat de veel sterkere ‘Prime’ versie van deze minion in het deck geschud wordt. Dan zijn er nog de nieuwe Imprisoned Demons minions die eerst twee beurten dormant zijn. Kortom, een waslijst aan nieuwe toevoegingen die de game na 6 jaar nog steeds spannend houden.

Year of the Phoenix’s fundamentele veranderingen zijn nu live en de eerste expansion, Ashes of Outland, komt op 7 april uit! Mocht je vanaf 2 april al niet meer kunnen wachten, dan hebben we goed nieuws. Dan start namelijk de Prologue al voor de nieuwe Demon Hunter Class. Speel je deze singleplayer missies uit, dan krijg je gratis alle Demon Hunter basic cards en 20 Demon Hunter kaarten om zo een heel gratis deck te vormen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *