Heroes of the Storm

Wat is Heroes of the Storm?

Heroes of the Storm is een Multiplayer Online Battle Arena in de geest van League of Legends en Dota 2. Vergis je daarentegen niet, de game pakt het op veel fronten totaal anders aan. Maar eerst de overeenkomsten; Heroes of the Storm ziet twee teams van 5 spelers tegen elkaar knokken in een battle arena. Elke speler kiest een van de (in dit geval 88) personages, Heroes genaamd. Men moet samenwerken om de tegenstander’s basis, de King’s Core, te verwoesten.

Verschillen met andere MOBA’s

Maps bevatten zoals altijd lanes waar spelers zich op bewegen, maar in tegenstelling tot andere MOBA’s is de objective per map verschillend. Althans, elke map heeft een unieke mechaniek die een gevecht sterk kan beïnvloeden. Elk team wordt per lane door twee forten beschermd, die weer zijn uitgerust met muren en torens. Hier komt het uitvergrote tower defense-mechanisme van Heroes of the Storm om de hoek kijken.

Verder heeft Heroes of the Storm een fundamenteel verschil met andere MOBA’s wat betreft Heroes en het levelen van de karakters. Om te beginnen bevat de game tijdens potjes géén Gold en géén items. Hierdoor worden de mogelijkheden om een gespecialiseerd karakter te maken kleiner. Maar niet getreurd, wel bevat de game Talents. Deze vaardigheden kies je per leven van je karakter en zo creëer je dus spelenderwijs toch een eigen variant van een Hero. En over Heroes gesproken, die zijn verdeeld in strakker gedefinieerde klassen, te weten Support, Assassin, Warrior en Specialist.

Daarnaast level je in-game met je hele team. XP farmen is een onderdeel van MOBA’s, maar in tegenstelling tot LoL en Dota 2 krijgt het hele team alle XP die je verdient. Het draait in Heroes of the Storm dus veel meer om teamwork en minder om één speler die het team draagt.

Toegankelijkheid Heroes of the Storm

Dat alles maakt Heroes of the Storm uitzonderlijk toegankelijk vergeleken met andere MOBA’s. Ontwikkelaar Blizzard deed eerder hetzelfde met Hearthstone; de fundamenten van een gevestigd genre werden nageleefd, maar dan met een veel gestroomlijndere gameplay loop. Dat maakt Heroes of the Storm in tegenstelling tot veel andere MOBA’s zeer toegankelijk, maar met genoeg diepte voor de hardcore fans.

Studio en levenscyclus

Heroes of the Storm kwam in juni van 2015 uit en is ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. De game speelt zich dan ook af in Blizzard’s unieke eigen universum. Speel je bijvoorbeeld ook Overwatch, StarCraft II of Diablo, dan is de kans groot dat je bekende personages tegen komt. Heroes of the Storm krijgt er zo nu en dan een nieuwe Hero bij en zit boordevol cosmetic content.

Heroes of the Storm Gameplay

Om een beter idee te krijgen van hoe de game zich onderscheidt, check je hieronder wat Heroes of the Storm gameplay.

Populariteit

Heroes of the Storm werd na de release bijna unaniem positief ontvangen door critici. Het spel werd gewaardeerd door de nieuwe insteek en toegankelijkheid. Diezelfde aspecten werden door sommigen ook als een negatief iets gezien.

Eind 2018 werd aangekondigd dat Blizzard zich deels zou gaan focussen op andere games. Daarmee werd het draagvlak voor Heroes of the Storm een stuk kleiner dan voorheen. Maar tot op de dag van vandaag wordt de game wereldwijd nog veel gespeeld. Het spel heeft een zeer toegewijde spelersbasis. Op Twitch trekt de game daarentegen maar enkele duizenden kijkers en bungelt daarmee ver onder de twee grote jongens, LoL en Dota 2.

eSports

De eSports-scene van Heroes of the Storm was ooit gigantisch. Het spel zit ondanks het annuleren de officiële eSports League nog comfortabel in de top 10 van grootste eSports-games. Dat is daarentegen op basis van de verdiensten van tot en 2018; daarna zijn er geen grote toernooien meer geweest.

Heroes of the Storm: Platform & prijs

Heroes of the Storm is free-to-play voor PC via Battle.net.

Spelers kunnen een drietal in-game valuta verdienen: Gold, Shards en Gems. Gold zul je het meeste zien in de game en verdien je door de spelen, te levelen en challenges te voltooien. Hiermee koop je vervolgens onder andere nieuwe Heroes, mounts en hero mastery rings mee. Je koopt er tevens Shards mee. Deze currency gebruik je tevens om de bovenstaande items en Heroes te kopen, alsmede alle andere cosmetics zoals banners, sprays, announcers, voice lines, emojis en portraits.

Tot slot zijn er nog de Gems. Spelers kunnen Gems in-game verdienen of kopen met echt geld. De currency heeft dezelfde functie als Shards maar geven spelers dus een manier om hun progressie te versnellen. Gems kunnen tot slot ook gebruikt worden om via de in-game store bundels te kopen. Heroes roteren namelijk constant; wekelijks worden nieuwe Heroes gratis beschikbaar. Wil je ze blijvend kunnen spelen dan moet je ze kopen. Met bundels koop je een relatief grote hoeveelheid Heroes die je dus voor altijd kunt blijven gebruiken.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *