Leestijd: 3 minuten

Deze Inside Xbox was een beetje anders dan dat we gewend zijn. In plaats van een uitgebreide show kregen we Xbox-CEO Phil Spencer in zijn huiskamer en een opeenvolging van op afstand opgenomen presentaties. Ondanks het coronavirus was het toch een gigantische presentatie voor Xbox-fanaten, want er komt een hoop lekkers naar het platform! Dit zijn de highlights.

Xbox Series X

In de onderstaande video legt Microsoft meer uit over de aankomende Xbox Series X. Het filmpje duikt dieper in allerlei termen die je wellicht de laatste tijd hebt gehoord; Raytracing, de 1TB storage expansion card en het overspringen tussen draaiende games. Het filmpje is mooi gecondenseerd en zeer informatief. Checken!

Xbox Game Pass

De Xbox Game Pass, de Netflix voor games op Xbox, krijgt daarnaast in de maand april (en daarna) een hele waslijst aan nieuwe games. Denk aan het gerenommeerde NieR: Automata (nu beschikbaar), Alvastia Chronicles (vanaf 9 april) en Journey to the Savage Planet (vanaf 9 april).

Voor Xbox Game Pass PC is er nog beter nieuws. Die service krijgt namelijk Overcooked! 2 (nu beschikbaar), Football Manager 2020, Alvastia Chronicles, Stranger Things 3: The Game en Yakuza Kiwami. Op die eerste na zijn de releasedata nog niet bekend. Wanneer de games uiteindelijk uit zijn, kun je ze dus onbeperkt voor een vast maandbedrag spelen.

Nieuwe games

Gears Tactics

Gears Tactics is een volledig nieuwe game in de Gears of War-franchise. Voor het eerst stapt de shooter af van het third person perspectief. In plaats daarvan krijgen we een top-down strategische game in de geest van XCOM. De game is turn based; je bestuurt een squad onder leiding van Gabe Diaz, de vader van de hoofdpersoon uit Gears 5. Je hebt een aantal acties die je om de beurt uitvoert, waarna de monsters hun eigen acties uitvoeren. Strategisch, badass en lekker ‘Gears’!

The Last Campfire

No Man’s Sky-maker Hello Games komt terug met een verrassend kleinschalige indie game genaamd The Last Campfire. De insteek van deze game is heel bijzonder. Het hanteert puzzel-elementen, een emotioneel en meeslepend verhaal en platform-mechanieken. De game bevat ook een stem die het verhaal vertelt, wat toevoegt aan de bijna literaire, doch interactieve spelervaring.

Grounded

We sluiten af met Grounded, de nieuwe game van legendarische RPG-maker Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic II). Deze survivalgame is daarbij totaal anders dan alle andere games in het subgenre. Je speelt namelijk als een kind dat tot piepklein is gekrompen. De game bevat survival-mechanieken als craften, een basis bouwen, exploratie en vechten. Maar in plaats van zombies of andere mensen, vecht je tegen insecten. In plaats van staal bouw je met bladeren. In plaats van machinegeweren gebruik je takjes als speren. De game ziet er ontzettend veelbelovend uit en de game zal als Early Access titel eind juli uitkomen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *