Leestijd: 3 minuten

Knockout City maakt een vliegende start. De competitieve trefbal-game heeft alle ingrediënten voor een razend populaire Esports-knaller: toegankelijke graphics, een competitieve insteek, cross-play, aantrekkingskracht tot een grote groep gamers en de game is in eerste instantie gratis. Ontwikkelaar Velan Studios en uitgever Electronic Arts weten dat heel goed en enkele dagen na de release werd het eerste toernooi al gelanceerd. Is Knockout City de volgende wereldwijde Esports-knaller?

Knockout City

Knockout City is fundamenteel een (E)sportgame in de geest van trefbal, waarbij teams van 3 spelers elkaar uit moeten spelen. Dat doe je door perfect getimede ballen naar je tegenstanders te gooien. De game heeft verschillende soorten ballen met unieke eigenschappen. Verder hebben de spelers een genereus bewegingssysteem tot hun beschikking om tactisch te kunnen positioneren. Oh, en je kunt ook je teammaten naar de tegenstanders gooien!

Het spel heeft een uniek verdienmodel waarbij spelers de game in het begin gratis kunnen spelen. Tot en met Street Rank 25 (spelerlevel 25) is de game gratis. Daarna moet je Knockout City aanschaffen voor €19,99. Verder is er ook een zeer uitgebreid customization-systeem waar spelers eventueel wat extra geld in kunnen steken. Over spelers gesproken, na enkele dagen had de game al meer dan 2 miljoen spelers verdeeld over de PC, Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4!

Esports-potentie?

Maar wordt de game een regelrechte Esports-klassieker? Daar lijkt het wel op. Wat betreft de ontwikkelaar is dat de insteek van de game, aangezien er in de eerste dagen al een toernooi met $10.000 aan prijzengeld werd georganiseerd. Het feit dat de game in eerste instantie gratis is, trekt ook een groot publiek naar de toch al toegankelijke game.

Aan de andere kant, op het moment van schrijven staat de game nog niet eens in de top 60 van best bekeken games op Twitch. Dat zou een indicatie kunnen geven van hoe entertaining het is om naar het spel te kijken voor Esports-fans. Uiteindelijk zijn de komende maanden daarbij cruciaal. De game is op het moment ontzettend populair, maar een Esports-community moet organisch (en/of met een zetje van de ontwikkelaar) groeien en bloeien. Knockout City is hoe dan ook een game die je in de gaten moet houden!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *